Current Affairs Quiz August 9 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 9 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 9 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 9 2017 followed by 7 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 August 2017.

Question 1: Guam, island territory belongs to which country?
A. Russia
B. North Korea
C. South Korea
D. United States

Answer and Explanation

Answer: D

Guam is a island territory of United States.

Question 2: Jacob Zuma is the president of:
A. Yemen
B. Kenya
C. South Africa
D. Libya

Answer and Explanation

Answer: C

The South African president, Jacob Zuma, has narrowly survived a motion of no-confidence against him in parliament.

Question 3: Bajaj Auto ltd. Recently entered into a venture with which UK based automaker?
A. Triumph
B. Force
C. Kawasaki
D. Honda

Answer and Explanation

Answer: A

Triumph Motorcycles of the U.K. and Bajaj Auto have entered into a partnership for the manufacture of Triumph-branded motorcycles in India for the global market.

Question 4:Titan has partnered with which online retailer to enter in US market?
A. Alibaba
B. Flipkart
C. Amazon
D. e-Bay

Answer and Explanation

Answer: C

Amazon, the world’s biggest online retailer, will help India’s watch-to-jewellery maker Titan Company to foray into online selling in the United States through its Global Selling Programme.

Question 5: Who is chairman of SEBI?
A. Arving Panagariya
B. Ajay Tyagi
C. Amitabh Kant
D. Rajeev Kumar

Answer and Explanation

Answer: B Ajay Tyagi is the Chairman of SEBI.

Question 6: US-Japan bombers recently conducted air drills near which country?
A. Iran
B. South Korea
C. North Korea
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: C

US supersonic B-1B bombers and Japanese jets conducted air drills close to the Korean peninsula amid increasing US-North Korean tensions.

Question 7: Which congress leader recently won RS election in Gujarat?
A. Shankarsingh Waghela
B. Ahmad Patel
C. Kapil Sibbal
D. Jairam Ramesh

Answer and Explanation

Answer: B

Congress leader Ahmed Patel has retained his Rajya Sabha seat in Gujarat in what is considered as a much prestigious fight for existence of Congress in Gujarat.

Question 8: Who gave a clarion call to people for “do or die” in quit India movement?
A. Pt. Jawaharlal Neharu
B. Sardar Patel
C. Mahatma Gandhi
D. Dr. Rajendra Prasad

Answer and Explanation

Answer: C

Father of the Nation Mahatma Gandhi gave a clarion call to people for “do or die” to end the British Rule while asking the British to quit India.

Question 9: Quit India movement was founded on which day?

A. 5th September
B. 5th August
C. 9th August
D. 9th September

Answer and Explanation

Answer: C Quit India movement was founded on 9th August 1942.

Question 10: Indian Government is planning 24/7 virtual fence along its border with which country?
A. China
B. Pakistan
C. Nepal
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: B

The Indian government is planning to install 24/7 seamless virtual fence with sensors along the India-Pak border to curb infiltration by Pakistan.

Daily Current Affairs: 9 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-9-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-9-2017-Current-Affairs-Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest