Current Affairs Quiz 9th 10th August 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9th 10th August 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9th 10th August 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9th 10th August 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9th 10th August 2020

Question 1:India will participate in Exercise Kavkaz 2020 to be held in _____________.
A. Russia
B. Japan
C. France
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: A

  • India will participate in Exercise Kavkaz 2020 to be held in Astrakhan, Russia.
  • Russia: President: Vladimir Putin || Capital: Moscow || Population: 14.45 crores (2018) World Bank || Prime minister: Mikhail Mishustin || Currency: Russian Rouble
  • Question 2:Australia will host the ICC Men’s T20 World Cup ________.
    A. 2021
    B. 2022
    C. 2023
    D. 2024

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • India will host the ICC Men’s T20 World Cup 2021.
  • Australia will host the ICC Men’s T20 World Cup 2022.
  • Question 3: World Biofuel Day is observed every year on __________.
    A. 12th August
    B. 11th August
    C. 10th August
    D. 9th August

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • World Biofuel Day is observed every year on 10th August.
  • Aim: To aware about the importance of non-fossil fuels as an alternative to conventional fossil fuels.
  • Question 4: The International Day of the World’s Indigenous Peoples is observed on ____________ each year to raise awareness and protect the rights of the world’s indigenous population.
    A. 12th August
    B. 11th August
    C. 10th August
    D. 9th August

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • The International Day of the World’s Indigenous Peoples is observed on 9 August each year to raise awareness and protect the rights of the world’s indigenous population.
  • This event also recognizes the achievements and contributions that indigenous people make to improve world issues such as environmental protection.
  • Question 5:IPS officer P S Ranipse has been appointed as Inspector General of ____________.
    A. CRPF
    B. CISF
    C. ITBP
    D. BSF

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • IPS officer P S Ranipse has been appointed as Inspector General of Central Reserve Police Force (CRPF).
  • CRPF: Headquarters: New Delhi || The motto of CRPF: Service and Loyalty || CRPF founded: 27 July 1939.
  • Question 6: Equitas Small Finance Bank has been appointed as official retail banking partner for ___________.
    A. Mumbai Indians
    B. Royal Challengers Bangalore
    C. Chennai Super Kings
    D. Kolkata Knight Riders

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Equitas Small Finance Bank has been appointed as official retail banking partner for Chennai Super Kings
  • Equitas Small Finance Bank: MD and CEO: Vasudevan P N || Headquarters: Chennai
  • Question 7:Government of ______________ has tied-up with Google to start virtual classes for the students in the state.
    A. Delhi
    B. Karnataka
    C. Maharashtra
    D. Tamil Nadu

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Government of Maharashtra has tied-up with Google to start virtual classes for the students in the state.
  • It will cover over 1.09 lakh government, private, aided, and unaided schools, and benefit over 22.03 million students.
  • Question 8:Book ‘Amazing Ayodhya’ has been authored by __________.
    A. Neena Arain
    B. Neena Rain
    C. Neena Roy
    D. Neena Rai

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • Book ‘Amazing Ayodhya’ has been authored by Neena Rai.
  • It is about the life and times of ancient Hindus with the revered figures of Rama and Sita.
  • Question 9:Hardayal Prasad has been appointed as the new MD & CEO of __________ Housing Finance.
    A. BOI
    B. BOB
    C. SBI
    D. PNB

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • Hardayal Prasad has been appointed as the new MD & CEO of PNB Housing Finance
  • PNB Housing Finance Head Office: New Delhi.
  • Daily Current Affairs: 9th 10th August

    Daily Current Affairs 9th-10th August 2020 Current Affairs Quiz 9th-10th August 2020 Current Affairs Infographic




    Pin It on Pinterest