Current Affairs Quiz 10 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 10 December 2019

Question 1:Aberdeen Police station in the ________________ has ranked first in the list of the best-performing police stations in India.
A. Andaman and Nicobar Islands
B. Puducherry
C. Lakshadweep
D. Daman and Diu

Answer and Explanation

Answer: A

Aberdeen Police station in the Andaman and Nicobar Islands has ranked first in the list of the best-performing police stations in India.

Question 2:The 54th DGsP/IGsP Conference was held in _____________.
A. Mumbai
B. Pune
C. Hyderabad
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

The 54th DGsP/IGsP Conference was held in Pune. The Prime Minister Narendra Modi addressed the valedictory session of the Conference.

Question 3:Federation of Indian Association (FIA) has invited Super 30 founder Anand Kumar to a function on the eve of India’s Republic Day celebrations in ______________.
A. Berlin
B. Paris
C. Landon
D. New York

Answer and Explanation

Answer: D

Federation of Indian Association (FIA) has invited Super 30 founder Anand Kumar to a function on the eve of India’s Republic Day celebrations in New York.

Question 4:Human Rights Day is celebrated annually across the world on __________ every year.
A. 10 December
B. 11 December
C. 12 December
D. 13 December

Answer and Explanation

Answer: A

Human Rights Day is celebrated annually across the world on 10 December every year. Theme: ‘Youth Standing Up for Human Rights’.

Question 5:Miss ______________ Zozibini Tunzi was crowned Miss Universe 2019 in Atlanta, US.
A. Italy
B. Argentina
C. Brazil
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: D

Miss South Africa Zozibini Tunzi was crowned Miss Universe 2019 in Atlanta, US. Miss India Vartika Singh couldn’t make it to the top 20.

Question 6:Investor Education & Protection Fund Authority under Ministry of Corporate Affairs, has signed an MOU with _____________ to spread customer awareness and investor education and reaching out to investors and stakeholders.
A. Punjab National Bank
B. Central Bank of India
C. Bank of Baroda
D. Bank of India

Answer and Explanation

Answer: C

Investor Education & Protection Fund Authority under Ministry of Corporate Affairs, has signed an MOU with Bank of Baroda to spread customer awareness and investor education and reaching out to investors and stakeholders.

Question 7:National Thermal Power Corporation Limited has signed a term loan agreement for ____________ with State Bank of India.
A. Rs 3000 crore
B. Rs 4000 crore
C. Rs 5000 crore
D. Rs 6000 crore

Answer and Explanation

Answer: C

National Thermal Power Corporation Limited has signed a term loan agreement for Rs 5000 crore with State Bank of India.

Question 8:______________ of India Ltd has appointed Girish Chandra Chaturvedi as its new chairman.
A. NSE
B. BSE
C. MCX
D. INX

Answer and Explanation

Answer: A

National Stock Exchange of India Ltd has appointed Girish Chandra Chaturvedi as its new chairman.

Question 9:____________’s new Digital Wellbeing feature ‘Focus Mode’ was launched supporting Digital Wellbeing and parental controls.
A. Microsoft
B. Google
C. Amazon
D. Adobe

Answer and Explanation

Answer: B

Google’s new Digital Wellbeing feature ‘Focus Mode’ was launched supporting Digital Wellbeing and parental controls.

Question 10: International Anti-Corruption Day has been observed annually, on _______________.
A. 10 December
B. 9 December
C. 8 December
D. 7 December

Answer and Explanation

Answer: B

International Anti-Corruption Day has been observed annually, on 9 December, since the passage of the United Nations Convention Against Corruption on 31 October 2003 to raise public awareness for anti-corruption.

Daily Current Affairs: 10 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 10 December 2019 Current Affairs Quiz 10 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest