Current Affairs Quiz 12 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 December 2017

Question 1:One Belt One Road is an initiative by __
A. China
B. India
C. Russia
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: A

One Belt One Road is an initiative by China.

Question 2: Which country urged India to join One Belt One Road initiative?
A. China
B. Russia
C. Afghanistan
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Russia urged India to join the One Belt One Road initiative.

Question 3:UK granted student visas to Indians increased by ____ this year.
A. 7%
B. 17%
C. 27%
D. No increase

Answer and Explanation

Answer: C

UK granted student visas increased by 27%.

Question 4: How many special courts will be set up to fast-track cases against MPs and MLAs?
A. 11
B. 12
C. 13
D. 14

Answer and Explanation

Answer: B

12 special courts will be set up to fast-track cases against MPs and MLAs.

Question 5: Which is the first state to offer formal education in Madrasas?

A. Andhra Pradesh
B. Chhattisgarh
C. West Bengal
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: C

West Bengal is the first state to offer formal education in Madrasa.

Question 6: Which is the second state to offer formal education in Madrasa?
A. Andhra Pradesh
B. Chhattisgarh
C. Punjab
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: B

Chhattisgarh is the second state to offer formal education in Madrasa.

Question 7: ____ is building refugee camps along N Korea border
A. Japan
B. Malaysia
C. South Korea
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China is building refugee camps along N Korea border.

Question 8: Retail inflation is at __
A. 1.88%
B. 2.88%
C. 3.88%
D. 4.88%

Answer and Explanation

Answer: D

Retail inflation is at 4.88%.

Question 9: Which country will host 2023 Cricket World Cup?
A. China
B. Japan
C. India
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: C

India will host 2023 Cricket World Cup.

Question 10:Which country will host 2021 Champions Trophy?
A. China
B. Japan
C. India
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: C

India will host 2021 Champions Trophy.

Daily Current Affairs: 12 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15

Daily-Current-Affairs-12-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-12-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]