Current Affairs Quiz 12 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 December 2018

Question 1: Where is the headquarter of FATF?
A. Paris
B. England
C. Germany
D. Austria

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Paris, France || President: Marshall Billingslea || Abbreviation: FATF || Founded: 1989 || Membership: 38 || Purpose: Combat money laundering and terrorism financing

Question 2: What is the name of Home-ground of Golden State Warriors?
A. Madison Square
B. Oracle Arena
C. Wanda Metropolis
D. Warriors Stadium

Answer and Explanation

Answer: B

Arena/Stadium: Oracle Arena || Head coach: Steve Kerr || Location: Oakland, California, United States || NBA championships: 2018, 2017, 2015, 1975, 1956, 1947

Question 3: Who is the CEO of Walmart?
A. Nathan McKay
B. Doug McKay
C. Nathan McMillon
D. Doug McMillon

Answer and Explanation

Answer: D

CEO: Doug McMillon || Owner: Walton family (51%) || Founder: Sam Walton || Founded: 2 July 1962, Rogers, Arkansas, United States || Subsidiaries: Sam’s Club, Flipkart, Jet.com, Vudu, Walmart Canada

Question 4: Henrietta Holsman Fore is the CEO of UNICEF. What is the full form of UNICEF?
A. United Nations National Children’s Emergency Fund
B. United Nations National Children’s Empowerment Fund
C. United Nations International Children’s Empowerment Fund
D. United Nations International Children’s Emergency Fund

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: New York City, New York, United States || Head: Henrietta H. Fore || Executive director: Henrietta H. Fore || Founded: 11 December 1946, New York, United States || Formation: 11 December 1946; 71 years ago || Founders: United Nations General Assembly, Ludwik Rajchman

Question 5: What is the capital of Myanmar?
A. Burma
B. Naypyidaw
C. Rangoon
D. Rakhine

Answer and Explanation

Answer: B

Myanmar (Burma) Capital: Naypyidaw, Currency: Burmese kyat.

Question 6: ________ has become the first recipient of the Women’s Tennis Association Coach of the Year Award.
A. Sascha Bain
B. Sasha Bajin
C. Sascha Bajin
D. Sasha Bain

Answer and Explanation

Answer: C

Sascha Bajin has become the first recipient of the Women’s Tennis Association Coach of the Year Award.

Question 7: Govt. has signed a loan agreement of worth ____________ million with Asian Development Bank to boost the tourism in Tamil Nadu.
A. $39
B. $31
C. $33
D. $35

Answer and Explanation

Answer: B

Govt. has signed a loan agreement of worth $31 million with Asian Development Bank to boost the tourism in Tamil Nadu.

Question 8: The International Mountain Day was observed on ___________.
A. December 11
B. December 13
C. December 14
D. December 12

Answer and Explanation

Answer: A

The International Mountain Day was observed on December 11.

Question 9: Where is the Head Quarter of ADB?
A. Philippines
B. China
C. Japan
D. India

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mandaluyong, Philippines || President: Takehiko Nakao || Founded: 19 December 1966 || Purpose: Economic development || Membership: 67 countries || Subsidiaries: Asian Development Bank Institute

Question 10: Who is the head of FAO?
A. Bernard Marshall
B. José Graziano da Silva
C. Arvind da Silva
D. Joseph Stalin

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Rome, Italy || Founded: 16 October 1945, Quebec City, Canada || Head: José Graziano da Silva (current) || Formation: Quebec City || Abbreviation: FAO

Daily Current Affairs: 12 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9Dec.-10
Dec.-11Dec.-12

Daily Current Affairs 12 December 2018 Current Affairs Quiz 12 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]