Current Affairs Quiz 14 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 December 2017

Question 1:Speak For Me is a ___
A. NGO
B. Web Portal
C. Mobile Application
D. Social Issue

Answer and Explanation

Answer: C

Speak For Me is an app.

Question 2: Somalia is a country in __
A. Asia
B. Europe
C. Africa
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Somalia is a country in .

Question 3: RBI has recently imposed a penalty of 3 Crores on which bank?
A. SBI
B. Kotak Mahindra Bank
C.IndusInd Bank
D.Yes Bank

Answer and Explanation

Answer: C

RBI imposes 3 crore penalty on IndusInd Bank

Question 4: The Walt Disney Company acquired _____
A. 21st Century Fox Entertainment
B. Sony Entertainment
C. Zee Entertainment
D. No acquisition

Answer and Explanation

Answer: A

The Walt Disney Company acquired 21st Century Fox Entertainment.

Question 5: ____ has launched smart city cards to aid utility payments
A. Delhi
B. Chandigarh
C. Bengaluru
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Chandigarh launches smart city cards to aid utility payments.

Question 6: Which is the 1st nation to shut national broadcasts on FM?
A. Sweden
B. Norway
C. China
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Norway is the 1st nation to shut national broadcasts on FM.

Question 7: Who is the CEO of The Walt Disney Company?
A. Satya Nadella
B. Mark Zuckerberg
C. Bob Iger
D. Jeff Bezos

Answer and Explanation

Answer: C

Bob Iger is the CEO of The Walt Disney Company.

Question 8: Sachin Tendulkar played his 150th test at the age of _____
A. 32
B. 33
C. 34
D. 35

Answer and Explanation

Answer: D

Sachin Tendulkar played 150th test at the age of 35.

Question 9: Alastair Cook is the captain of ___ cricket team
A. China
B. Japan
C. England
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: C

Alastair Cook is the captain of England Cricket team.

Question 10:Muhammad Ali is a ___
A. Swimmer
B. Shooter
C. Boxer
D. Shuttler

Answer and Explanation

Answer: C

Muhammad Ali is a boxer.

Daily Current Affairs: 14 December

Daily-Current-Affairs-14-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-14-2017-Current-Affairs-Infographic

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15



Pin It on Pinterest