Current Affairs Quiz December 15 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz December 15 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz December 15 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz December 15 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 December 2017

Question 1:Which automobile company has recently decided to hike prices?
A. Honda
B. Hyundai
C. Volkswagen
D. Tata Motors

Answer and Explanation

Answer: C

Volkswagen to hike prices by up to RS.20,000.

Question 2:Which Indian badminton player recently entered semi-finals of Dubai World Superseries Finals?
A. K. Shrikanth
B. PV Sindhu
C. Jwala Gutta
D. Saina Nehwal

Answer and Explanation

Answer: B

India’s shutter PV Sindhu reached the semi-final of the year-ending Dubai World Superseries Finals after defeating Japan’s Sayaka Sato 21-13, 21-12 in her second group match.

Question 3: Which Indian badminton player recently crashed out of Dubai World Superseries Finals?
A. K. Shrikanth
B. PV Sindhu
C. Jwala Gutta
D. Saina Nehwal

Answer and Explanation

Answer: A

K. Shrikanth crashed out of the tournament with his second loss in a row. He lost to Chinese Taipei’s Chou Tien Chen 21-18, 21-18.

Question 4:which is the second most valuable cryptocurrency after Bitcoin?
A. Ethereum
B. Bitcoin Cash
C. Zcash
D. Monero

Answer and Explanation

Answer: A The most valuable cryptocurrency is Bitcoin($280 billion), followed by Ethereum($68 billion) and Bitcoin Cash($32 billion).

Question 5:Who is the leader of the Palestinian militant group Hamas?
A. Hafiz sayeed
B. Abu Bakr al-Baghdadi
C. Mullah Fazullah
D. Ismail Haniyeh

Answer and Explanation

Answer: D

The leader of the Palestinian militant group Hamas, Ismail Haniyeh, has vowed to reverse US President Donald Trump’s recognition of Jerusalem as Israel’s capital.

Question 6:Who is the spokesperson of Congress?
A. Rahul Gandhi
B. Randeep Surjewala
C. Sonia Gandhi
D. Manmohan Singh

Answer and Explanation

Answer: B

Recently Congress spokesperson Randeep Surjewala called the EC a “captive puppet of the PM”.

Question 7:When is winter session of the Parliament 2017 is scheduled to begin ?
A. 15 Dec
B. 20 Dec
C. 1 Jan
D. 1 Jan

Answer and Explanation

Answer: A

This year’s winter session of the Parliament is scheduled to begin today i.e. 15 Dec.

Question 8:How many sittings are proposed in winter session of the Parliament 2017?
A. 12
B. 13
C. 14
D. 15

Answer and Explanation

Answer: C

This year’s winter session of the Parliament is scheduled to begin today and end on 5th Jan 2018 and have only 14 proposed sittings.

Question 9:In which year did winter session of the Parliament have lowest number of proposed sittings since 1999?
A. 2003
B. 2011
C. 2013
D. 2017

Answer and Explanation

Answer: D Winter session of Parliament in 2017 to be shortest in 20 years. 14 sittings is the lowest for any winter session since 1999.

Question 10:Which Indian movie was India’s first official entry to Oscars 2018?
A. Newton
B. Padman
C. Neerja
D. Rustom

Answer and Explanation

Answer: A

Rajkumar Rao starrer ‘Newton’, India’s first official entry to Oscars 2018, has failed to make it to the Best Foreign Language Film category’s new shortlist for the 90th Academy Awards.

Daily Current Affairs: 15 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15

Daily-Current-Affairs-15-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-15-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]