Current Affairs Quiz December 17 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz December 17 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz December 17 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz December 17 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 December 2017

Question 1:Where is Commonwealth Wrestling Championship 2017 taking place?
A. South Africa
B. France
C. Russia
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: A

Commonwealth Wrestling Championship is taking place in South Africa.

Question 2:Which British swimmer won 100m breaststroke gold at the European Short Course Championship?
A. James Guy
B. Adam Peaty
C. Benjamin Proud
D. Mark Foster

Answer and Explanation

Answer: B

British Olympic champion Adam Peaty won 100m breaststroke gold at the European Short Course Championship before giving away his medal to a fan.

Question 3:Who has been appointed as the CFO of Vodafone India?
A.Sunil Sood
B.Thomas Reisten
C.Manish Dawar
D.None of the Above

Answer and Explanation

Answer: C

Vodafone India appoints Manish Dawar as its CFO

Question 4:What is the name of the ICBM test-fired by N Korea?
A. Topol-M
B. Tupolev-22MZ
C. Hwasong-15
D. Tupolev-160

Answer and Explanation

Answer: C

N Korea’s test-fired of Hwasong-15 ICBM. N Korea also claimed that superpower US was scared by it.

Question 5: Which country recently allowed women to drive motorcycles and trucks?
A. Iran
B. Iraq
C. Turkey
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: D

Saudi Arabia has announced that women in the kingdom will also be allowed to drive trucks and motorcycles.

Question 6:Who broke world record by sailing around the world in 42 days individually?
A. Francois Gabart
B. Joshua Slocum
C. Thomas Coville
D. Juan Sebastian Elcano

Answer and Explanation

Answer: A

Francois Gabart became the fourth title holder of the world record, beat the previous record set by compatriot Thomas Coville. Joshua Slocum was the first to set the record in solo while Juan Sebastian Elcano was the first to set the record in group.

Question 7: Which colony of Delhi is to become city’s first green colony?
A. Nizamuddin East
B. Delhi NCR region
C. Delhi University South Campus
D. East Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

Delhi’s Nizamuddin East is the city’s first large colony executing 100% garbage segregation at the household level.

Question 8: Who is the Chief of Naval Staff Admiral of India?
A. K. K. Venugopal
B. Bipin Rawat
C. Sunil Lamba
D. Milon Banerjee

Answer and Explanation

Answer: C

Chief of Naval Staff Admiral is Sunil Lamba.

Question 9:How many Aircrafts does Indian Navy have now?
A. 500
B. 354
C. 238
D. 255

Answer and Explanation

Answer: C

The Navy currently has 238 aircraft, a combination of fighters, helicopters and maritime patrol aircraft.

Question 10: Approximately what percent do MSMEs contribute to India’s manufacturing?
A. 30%
B. 40%
C. 50%
D. 60%

Answer and Explanation

Answer: B

Micro, small and medium enterprises (MSMEs), which are huge employment generator in the country, contribute 40% of the India’s manufacturing.

Daily Current Affairs: 17 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18

Daily-Current-Affairs-17-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-17-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]