Current Affairs Quiz 17 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 December 2018

Question 1: Railways Minister Piyush Goyal has dedicated National Rail and Transportation Institution to the Nation in ________.
A. Gujarat
B. Manipur
C. Mizoram
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: A

Railways Minister Piyush Goyal has dedicated National Rail and Transportation Institution to the Nation in Vadodara.

Question 2: Andhra Pradesh Govt. will be installing a 197-foot-tall statue of former CM NT Rama Rao (NTR) in __________.
A. Vizag
B. Amravati
C. Guntoor
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: B

Andhra Pradesh Govt. will be installing a 197-foot-tall statue of former CM NT Rama Rao (NTR) in Amravati.

Question 3: Catriona Gray from _________ has been crowned Miss Universe 2018.
A. Philippines
B. Spain
C. Guinea
D. France

Answer and Explanation

Answer: A

Catriona Gray from Philippines has been crowned Miss Universe 2018.

Question 4: __________ President Khalifa bin Zayed Al Nahyan has declared 2019 as the “Year of Tolerance”.
A. Oman
B. Egypt
C. Saudi Arabia
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: D

UAE President Khalifa bin Zayed Al Nahyan has declared 2019 as the “Year of Tolerance”.

Question 5: Angela Ponce from Spain is the first transgender contestant in the history of Miss Universe.
A. Philippines
B. Spain
C. Guinea
D. France

Answer and Explanation

Answer: B

Angela Ponce from Spain is the first transgender contestant in 66-years of history of Miss Universe.

Question 6: Foreign Direct Invest has increased constantly from USD 45.15 billion in 2014-15 to USD __________ billion in 2017-18.
A. 80.97
B. 70.97
C. 60.97
D. 50.97

Answer and Explanation

Answer: C

Foreign Direct Invest has increased constantly from USD 45.15 billion in 2014-15 to USD 60.97 billion in 2017-18.

Question 7: Institute of High-Altitude Medicinal Plants (IHAMP) will be installed at _________ district, Jammu and Kashmir.
A. Jammu
B. Kashmir
C. Doda
D. Uri

Answer and Explanation

Answer: C

Institute of High-Altitude Medicinal Plants (IHAMP) will be installed at Bhaderwah, Doda district, Jammu and Kashmir.

Question 8: Belgium has defeated ___________ in shootout to win Men’s Hockey World Cup 2018.
A. Netherlands
B. Australia
C. India
D. Argentina

Answer and Explanation

Answer: A

Belgium has defeated Netherlands in shootout to win Men’s Hockey World Cup 2018.

Question 9: The Asian Cricket Council has granted the hosting rights of the _________ Asia cup to the Pakistan Cricket Board.
A. 2019
B. 2022
C. 2021
D. 2020

Answer and Explanation

Answer: D

The Asian Cricket Council has granted the hosting rights of the 2020 Asia cup to the Pakistan Cricket Board.

Question 10: ___________ is the current Minister of Communications and Minister of State, Railways in the Government of India.
A. Jayant Sinha
B. Manoj Sinha
C. Divij Sinha
D. Mahesh Sinha

Answer and Explanation

Answer: B

Manoj Sinha is an Indian politician. He is the current Minister of Communications and Minister of State, Railways in the Government of India. Sinha is a three-time Bharatiya Janata Party Member of Parliament in the Lok Sabha, representing Ghazipur in the Lower House.

Daily Current Affairs: 17 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9Dec.-10
Dec.-11Dec.-12Dec.-13Dec.-14Dec.-15
Dec.-16Dec.-17

Daily Current Affairs 17 December 2018 Current Affairs Quiz 17 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest