Current Affairs Quiz December 18 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz December 18 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz December 18 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz December 18 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 December 2017

Question 1: Which Indian Double Olympic medalist clinched the gold medal at the Commonwealth Wrestling Championships 2017 in Johannesburg, SA?
A. Geeta Phogat
B. Yogeshwar Dutt
C. Sushil Kumar
D. Sakshi Malik

Answer and Explanation

Answer: C

The Double Olympic medalist clinched the gold medal at the Commonwealth Wrestling Championships in Johannesburg, SA. Ace Indian wrestler Sushil Kumar making his comeback to international wrestling after more than three years, has defeated New Zealand’s Akash Khullar to win the title.

Question 2:Which Indian female wrestler won a bronze medal in Rio Olympics 2016?
A. Sakshi Malik
B. Geeta Phogat
C. Babita Kumari
D. Vinesh Phogat

Answer and Explanation

Answer: A

Sakshi Malik, who won a bronze in the 2016 Rio Games, also clinched a gold medal in the Commonwealth Wrestling championships 2017.

Question 3: Which footballer recently apologized for tweeting a‘racist’ photo?
A. Dimitri Payet
B. Olivier Giroud
C. Paul Pogba
D. Antoine Griezman

Answer and Explanation

Answer: D

Antoine Griezman deleting his racist tweet he tweeted “I recognize it is clumsy on my part. If I have hurt someone, I apologize”. He had posted a photo of himself dressed as an African American basketballer player.

Question 4:Which is the world’s largest generic drug-maker?
A. Pfizer
B. Teva
C. Novartis
D. Bayer

Answer and Explanation

Answer: B

Recently, Teva, the world’s largest generic drugmaker, said it would cut 14,000 jobs worldwide, including 1,700 jobs in Israel.

Question 5:Who is the Chief of Rashtriya Swayamsevak Sangha?
A. Mohan Bhagwat
B. Rajendra Singh
C. K. S. Sudarshan
D. Madhav Golwalkar

Answer and Explanation

Answer: A

Rashtriya Swayamsevak Sangha chief is Mohan Bhagwat. Former chief of RSS was K.S. Sudarshan.

Question 6: The Kalkaji Mandir-Botanical Garden section of Delhi Metros’s Magenta line will be inaugurated by ___________.
A. Ramnath Kovind
B. Narendra Modi
C. Venkaih Naidu
D. Rahul Gandhi

Answer and Explanation

Answer: B

The Kalkaji Mandir-Botanical Garden section of Delhi Metros’s Magenta line will be inaugurated by PM Narendra Modi, the DMRC has said.

Question 7: The 12.64-km section of the upcoming Botanical Garden-Janakpuri West line will reduce travel time between Noida and __________.
A. South Delhi
B. Delhi NCR region
C. Delhi University South Campus
D. East Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

The 12.64-km section of the upcoming Botanical Garden-Janakpuri West line will reduce travel time between Noida and South Delhi by 45 minutes.

Question 8: Which Indian wrestler won Gold at Commonwealth Wrestling Championships 2017?
A. Geeta Phogat
B. Babita Kumari
C. Sakshi Malik
D. Vinesh Phogat

Answer and Explanation

Answer: C

Sakshi Malik, who won a bronze in the 2016 Rio Games, also clinched a gold medal in the Commonwealth Wrestling Championships 2017.

Question 9:Which political party won the state assembly elections 2017 in Himachal Pradesh and Gujarat?
A. BJP
B. Congress
C. Janata party
D. Trinamool Congress

Answer and Explanation

Answer: A

BJP will deliver its 6th straight term in Gujarat by winning in state assembly elections. BJP also won in Himachal Pradesh having 2/3 lead.

Question 10: Australia won the Ashes for the 33rd time after defeating ________.
A. South Africa
B. England
C. Sri Lanka
D. West Indies

Answer and Explanation

Answer: B

Australia won the Ashes for the 33rd time after defeating England by an innings and 41 runs to take an unassailable 3-0 lead in the ongoing five-Test series. With the win, Australia now has more Ashes series wins than England.

Daily Current Affairs: 18 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18

Daily-Current-Affairs-18-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-18-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]