Current Affairs Quiz 18 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 December 2018

Question 1: What is the capital of Country Goban?
A. Libreville
B. Goban City
C. CFA franc
D. Gobanian

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Libreville || President: Ali Bongo Ondimba || Currencies: CFA franc, Central African CFA franc

Question 2: Ranil Wickremsinghe was sworn in as Prime minister of Sri Lanka by President ______________?
A. Mahinda Wickremsinghe
B. Maithripala Sirisena
C. Mahinda Rajapaksa
D. Ranil Sirisena

Answer and Explanation

Answer: B

Ranil Wickremsinghe was sworn in as Prime minister of Sri Lanka by President Maithripala Sirisena

Question 3: NCRB was established in ___________ to function as a repository of information on crime and criminals.
A. 1986
B. 1952
C. 1991
D. 1999

Answer and Explanation

Answer: A

NCRB was set-up in 1986 to function as a repository of information on crime and criminals.

Question 4: What is the currency of Denmark ?
A. Krone
B. Euro
C. Peso
D. Lira

Answer and Explanation

Answer: A

Denmark Currency: Danish krone || Capital: Copenhagen.

Question 5: PM Modi has released the coffee table book “Timeless Laxman” which is based on ____________ RK Laxman.
A. Cartoonist
B. Graphologist
C. Writer
D. Poet

Answer and Explanation

Answer: A

PM Modi has released the coffee table book “Timeless Laxman” which is based on Cartoonist RK Laxman.

Question 6: ________ has been appointed as CEO of Thyssenkrupp Tata Steel JV.
A. Andreas Silva
B. Andreas Gomes
C. Andreas Goss
D. Andreas Gomez

Answer and Explanation

Answer: C

Andreas Goss has been appointed as CEO of Thyssenkrupp Tata Steel B.V.

Question 7: Who was the winner of 2017 FIFA Club World Cup?
A. Roma
B. Liverpool
C. Real Madrid
D. Barcelona

Answer and Explanation

Answer: C

2017 FIFA Club World Cup || Champion: Real Madrid C.F. || Best player: Luka Modrić || Location: United Arab Emirates

Question 8: Geographical Indications Registry has granted GI tag to Silao Khaja desert of Nalanda district of _________.
A. Bihar
B. Jharkhand
C. Uttar Pradesh
D. West Bengal

Answer and Explanation

Answer: A

Geographical Indications Registry has granted GI tag to Silao Khaja desert of Nalanda district of Bihar.

Question 9: ___________ has been crowned Miss India Worldwide 2018 at a pageant held in the Fords, New Jersey.
A. Shree Saini
B. Shree Sahani
C. Shree Sahay
D. Shree Shalini

Answer and Explanation

Answer: A

Shree Saini has been crowned Miss India Worldwide 2018 at a pageant held in the Fords, New Jersey.

Question 10: Where is the headquarter of Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry ?
A. Pune
B. Mumbai
C. Kolkata
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

Members: over 250,000 companies || Founded: 1927 || Abbreviation: FICCI || Founders: Ghanshyam Das Birla, Purushottam das Thakurdas || Headquarters: New Delhi, India

Daily Current Affairs: 18 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9Dec.-10
Dec.-11Dec.-12Dec.-13Dec.-14Dec.-15
Dec.-16Dec.-17Dec.-18

Daily Current Affairs 18 December 2018 Current Affairs Quiz 18 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest