Current Affairs Quiz 19 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 December 2017

Question 1:Which state police has offered various facilities to drivers on highways to prevent accidents?
A. Assam
B. Himachal Pradesh
C. West Bengal
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: C

West Bengal police offer facilities to drivers on highways to prevent accidents.

Question 2: BJP and its allies control _______ Indian states after the recent election win.
A. 17
B. 18
C. 19
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

BJP and allies control 19 states after the recent win.

Question 3: _____Parliament praises India for helping rebuild Afghan
A. Japan
B. South Korea
C. China
D. European

Answer and Explanation

Answer: D

European Parliament praises India for helping rebuild Afghan.

Question 4:Magnum Pirex is a ______ startup.
A. US
B. German
C. UK
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

Magnum Pirex is a German startup.

Question 5: India will host a meeting of 30-40 ______ members in February.
A.NATO
B.WTO
C.IMF
D.OECD

Answer and Explanation

Answer: B

India to host meeting of 30-40 WTO members in February

Question 6:Who has won Badminton Jr. Nationals U-17 & U-19 singles titles?
A. Malvika Bansod
B. Aakarshi Kashyap
C.Vaidehi Choudhari
D. None of these

Answer and Explanation

Answer: B

Aakarshi Kashyap wins Badminton Jr. Nationals U-17 & U-19 singles titles

Question 7: Which telecom operator will acquire Tigo?
A. Vodafone
B. Reliance
C. Airtel
D. Aircel

Answer and Explanation

Answer: C

Airtel will acquire Tigo.

Question 8: US blames ______ for Wanna Cry cyber attack.
A. S Korea
B. N Korea
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

US blames N Korea for ‘Wanna Cry’ cyber attack.

Question 9: Tom Bossert is a ______ Homeland Security Adviser.
A. US
B. German
C. UK
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

Tom Bossert is US Homeland Security Adviser..

Question 10: India’s trade deficit is __ in November
A. 12.83 billion dollars
B. 13.83 billion dollars
C. 14.83 billion dollars
D. 15.83 billion dollars

Answer and Explanation

Answer: B

India’s trade deficit is $13.83 bn in November.

Daily Current Affairs: 19 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18Dec-19Dec-20
Dec-21Dec-22




Pin It on Pinterest