Current Affairs Quiz 19 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 December 2018

Question 1: Where is the headquarter of ISA?
A. India
B. France
C. England
D. Austria

Answer and Explanation

Answer: A

Founded at: Paris, France || Founded: 2015 || Abbreviation: ISA || Fields: Renewable energy || Headquarters: Gwal Pahari, Gurugram, Haryana, India || Purposes: Sustainability, Natural environment, Public transport

Question 2: When was CBIC founded?
A. 1951
B. 1961
C. 1964
D. 1973

Answer and Explanation

Answer: C

Elected officer responsible: Arun Jaitley, Finance Minister of India || Founded: 1 January 1964 || General nature: Federal law enforcement || Subsidiary: Directorate of Revenue Intelligence || Headquarters: Ministry of Finance, Secretariat Building, Delhi, New Delhi, India

Question 3:Where is the headquarter of PETA?
A. Virginia
B. Ohio
C. New York
D. Washington DC

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: March 1980 || Headquarters: Norfolk, Virginia, United States || President: Ingrid Newkirk || Location: Norfolk, Virginia, United States || Founders: Ingrid Newkirk, Alex Pacheco || Video game: Kitten Squad

Question 4:Kings XI Punjab has bought spinner Varun Chakravarthy from ___________ for Rs 8.4 crore in IPL 2019 Auction.
A. Karnataka
B. Tamilnadu
C. Punjab
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: B

Kings XI Punjab has bought spinner Varun Chakravarthy (Tamilnadu) for Rs 8.4 crore in IPL 2019 Auction.

Question 5:What is the name of Manchester United’s Home Ground?
A. Old Trafford Stadium
B. Emirates Stadium
C. New Castle Stadium
D. Enfield Stadium

Answer and Explanation

Answer: A

Old Trafford is a football stadium in Old Trafford, Greater Manchester, England, and the home of Manchester United. With a capacity of 74,994, it is the largest club football stadium in the United Kingdom, and the eleventh-largest in Europe.

Question 6:Documentary Period. End Of Sentence. has been shortlisted by ___________ in Documentary Short Subject category.
A. Golden Globe
B. BAFTA
C. Oscars
D. Emmy

Answer and Explanation

Answer: C

Documentary Period. End Of Sentence has been shortlisted by Oscars in Documentary Short Subject category.

Question 7:What is the 2018 Word of the Year by Dictonary.com?
A. Misfortune
B. Toxic
C. Misinformation
D. Justice

Answer and Explanation

Answer: C

Acc. to Dictonary.com :- ‘Misinformation’

Question 8:What is the Capital of Zambia?
A. Lusaka
B. Zambian City
C. Zambia City
D. Kwacha

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Lusaka || Currency: Zambian kwacha

Question 9:Cabinet has approved to set up two new AIIMS at Madurai, Tamil Nadu and at __________, Telangana.
A. Bibinagar
B. Biwinagar
C. Bahinagar
D. Bahunagar

Answer and Explanation

Answer: A

Cabinet has approved to set up two new AIIMS at Madurai, Tamil Nadu and at Bibinagar, Telangana. Bibinagar is a census town in Yadadri Bhuvanagiri district of the Indian state of Telangana. It is located in Bibinagar mandal.

Question 10:Goa Liberation Day marks the day on which Goa was released from ___________ dominance with assistance from the Indian Navy in 1961.
A. French
B. Portuguese
C. British
D. Spanish

Answer and Explanation

Answer: B

Goa Liberation Day marks the day on which Goa was released from Portuguese dominance with assistance from the Indian Navy in 1961.

Daily Current Affairs: 19 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9Dec.-10
Dec.-11Dec.-12Dec.-13Dec.-14Dec.-15
Dec.-16Dec.-17Dec.-18Dec.-19

Daily Current Affairs 19 December 2018 Current Affairs Quiz 19 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest