Content Ad 002

Current Affairs Quiz 2 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 December 2017

Question 1:Which govt has given a reservation to kapus?
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: B

Andhra Pradesh govt gives 5% reservation for kapu community.

Question 2: Who has been appointed as the Delhi Chief Secretary?
A. Rajiv Kumar
B. Rajnish Kumar
C. Anshu Prakash
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Anshu Prakash is appointed as the Delhi Chief Secretary.

Question 3: Who is the Chief Minister of Andhra Pradesh?
A. Edappadi Palanisamy
B. Chandrababu Naidu
C. Chandrasekhar
D. Sasikala

Answer and Explanation

Answer: B

Chandrababu Naidu is the Chief Minister of Andhra Pradesh.

Question 4: Who is the Chief Minister of Tamil Nadu?
A. Edappadi Palanisamy
B. Chandrababu Naidu
C. Chandrasekhar
D. Sasikala

Answer and Explanation

Answer: A

Edappadi Palanisamy is the Chief Minister of Tamil Nadu.

Question 5: Ockhi is a ______
A. Tsunami
B. Cyclone
C. Typhoon
D. Robot

Answer and Explanation

Answer: B

Ockhi is a cyclone affecting Tamil Nadu and Kerala.

Question 6: ____ finds oil field containing 1 bn tonnes of crude oil
A. Iraq
B. Iran
C. Kuwait
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China finds oil field containing 1 bn tonnes of crude oil.

Question 7: Infosys has appointed ______ as CEO and MD.
A. Nandan Nilekani
B. Salil Parekh
C. Narayan Murthy
D. Sudha Murthy

Answer and Explanation

Answer: B

Infosys appoints Salil Parekh as CEO and MD.

Question 8: _____ will be sold as an integrated airline
A. Spice Jet
B. Jet Airways
C. Air Asia
D. Air India

Answer and Explanation

Answer: D

Air India to be sold as an integrated airline.

Question 9: Armed Forces Flag Day is celebrated on December ______
A. 5th
B. 6th
C. 7th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: C

Armed Forces Flag Day is celebrated on December 7th.

Question 10:FIFA World Cup 2022 will be held in ___
A. Dubai
B. Qatar
C. Russia
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: B

FIFA World Cup 2022 to be held in Qatar.

Daily Current Affairs: 2 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2

Daily-Current-Affairs-2-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-2-2017-Current-Affairs-Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img