Current Affairs Quiz 2 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 2 December 2018

Question 1: Where is the head quarter of British Council?
A. Liverpool
B. New Castle
C. Manchester
D. London

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: London, UK || CEO: Ciarán Devane || Founder: Government of the United Kingdom || Founded: 1934

Question 2: Who is the CEO of Cricket Australia?
A. Kevin Jots
B. Kevin Roberts
C. Earl Eddings
D. Julia Gillard

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Kevin Roberts || Chairman: Earl Eddings (Acting) || Chief Exec: Kevin Roberts || Headquarters: Melbourne, Australia.

Question 3: Abhinav Bindra has become first Indian to be honoured with the Blue Cross by the _________________.
A. International Sport Shooting Federation
B. International Shooter’s Sport Federation
C. International Shooting Sport Federation
D. International Shooting Federation

Answer and Explanation

Answer: C

Abhinav Bindra has become first Indian to be honoured with the Blue Cross by the International Shooting Sport Federation.

Question 4: Who is the founder of Forbes Magazine?
A. Walter Drey
B. Mike Federle
C. Jason Roy
D. Steve Forbes

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: 1917 || Company: Forbes Media LLC || Headquarters: New York City, New York, United States || Founders: B. C. Forbes, Walter Drey || CEO: Mike Federle (1 Jan 2018–), Michael Perlis (1 Dec 2010–), Steve Forbes (1990–) || Subsidiary: Forbes Media LLC

Question 5: What is the total number of Digits in a Legal Entity Identifier?
A. 10
B. 12
C. 16
D. 20

Answer and Explanation

Answer: D

LEI, or Legal Entity Identifier, is a unique identifier for persons that are legal entities or structures including companies, charities and trusts. The Legal Entity Identifier (LEI) is a 20-character, alpha-numeric code, to uniquely identify legally distinct entities that engage in financial transactions.

Question 6: India will lead the chair of the Kimberley Process from _________ 2019 which is a global initiative to remove conflict diamonds from the global supply chain.
A. April
B. March
C. January
D. July

Answer and Explanation

Answer: C

India will lead the chair of the Kimberley Process from January 2019 which is a global initiative to remove conflict diamonds from the global supply chain.

Question 7: World Gold Council has appointed ________ as next CEO.
A. David Toit
B. Shawn Tail
C. David Tait
D. Shawn Toit

Answer and Explanation

Answer: C

World Gold Council has appointed David Tait as next CEO.

Question 8: Indian Air Force and US Air Force will conduct joint exercise ‘Cope India 2019’ in ____________.
A. West Bengal
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Air Force and US Air Force will conduct joint exercise ‘Cope India 2019’ in West Bengal.

Question 9: The First Global Aviation Summit will be held in ___________, India from January 15 2019.
A. Pune
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

First Global Aviation Summit will be held in Mumbai, India from January 15 2019.

Question 10: The Indian Owl Festival was held at Pingori village of ___________, Maharashtra.
A. Mumbai
B. Pune
C. Nagpur
D. Nasik

Answer and Explanation

Answer: B

The Indian Owl Festival was held at Pingori village of Pune, Maharashtra.

Daily Current Affairs: 2 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2

Daily Current Affairs 2 December 2018 Current Affairs Quiz 2 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest