Current Affairs Quiz 2 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 2 December 2019

Question 1:Who is the winner of Ballon d’Or FĂ©minin 2019?
A. Megan Rapinoe
B. Tobin Heath
C. Lucy Bronze
D. Alex Morgan

Answer and Explanation

Answer: A

Winner: Megan Rapinoe (USA) || Runner-up: Lucy Bronze (England) || 3rd Place: Alex Morgan (USA)

Question 2:Liverpool goalkeeper Alisson has been crowned the first ever winner of the Yachine Trophy at 2019 Ballon d’Or ceremony in __________.
A. Madrid
B. Paris
C. Barcelona
D. Munich

Answer and Explanation

Answer: B

Liverpool goalkeeper Alisson has been crowned the first ever winner of the Yachine Trophy at 2019 Ballon d’Or ceremony in Paris.

Question 3:Juventus defender ______________ has been named as the winner of the 2019 Kopa Trophy.
A. Matthijs de Ligt
B. Frenkie de Jong
C. Donny van de Beek
D. Virgil van Dijk

Answer and Explanation

Answer: A

Juventus defender Matthijs de Ligt has been named as the winner of the 2019 Kopa Trophy.

Question 4:Which of the following is the winner of 2019 Ballon d’Or?
A. Lionel Messi
B. Cristiano Ronaldo
C. Virgil van Dijk
D. Neymar

Answer and Explanation

Answer: A

Winner: Lionel Messi (Argentina) || Runner-up: Virgil van Dijk (Netherlands) || 3rd Place: Cristiano Ronaldo (Portugal)

Question 5:RBI has excluded Vijaya Bank and Dena Bank from the ________ schedule of the RBI Act with effect from April 1, 2019.
A. second
B. third
C. fourth
D. fifth

Answer and Explanation

Answer: A

RBI has excluded Vijaya Bank and Dena Bank from the second schedule of the RBI Act with effect from April 1, 2019.

Question 6:The __________ Session of the UNESCO General Conference was held in Paris, France.
A. 50th
B. 45th
C. 40th
D. 35th

Answer and Explanation

Answer: C

The 40th Session of the UNESCO General Conference was held in Paris, France.

Question 7:The International Day for the Abolition of Slavery international day is a yearly event on ___________, organized since 1986 by the United Nations General Assembly.
A. December 1
B. December 2
C. December 3
D. December 4

Answer and Explanation

Answer: B

The International Day for the Abolition of Slavery international day is a yearly event on December 2, organized since 1986 by the United Nations General Assembly.

Question 8:What is the currency of Iraq?
A. Dinar
B. Riyal
C. Dirham
D. Dong

Answer and Explanation

Answer: A

Iraq: Capital: Baghdad || Currency: Iraqi dinar || President: Barham Salih

Question 9:___________ has assumed the charge of new Controller General of Accounts (CGA) as the 24th CGA for the same.
A. Sona Roy Burman
B. Somi Roy Burman
C. Sumona Roy Burman
D. Soma Roy Burman

Answer and Explanation

Answer: D

Soma Roy Burman has assumed the charge of new Controller General of Accounts (CGA) as the 24th CGA for the same.

Question 10:_______________ for the first time, was elected to the World Heritage Committee’s executive board for the term 2019-2023.
A. UAE
B. Saudi Arabia
C. Qatar
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: B

Kingdom of Saudi Arabia, for the first time, was elected to the World Heritage Committee’s executive board for the term 2019-2023.

Daily Current Affairs: 2 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 2 December 2019 Current Affairs Quiz 2 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest