Current Affairs Quiz 20 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 20 December 2017

Question 1: Which Country has passed a law to ban all oil and gas production by 2040?
A. USA
B. France
C. Russia
D. Norway

Answer and Explanation

Answer: B

France’s parliament has approved a law banning all exploration and production of oil and natural gas by 2040 within the country and its overseas territories.

Question 2: Mahabharata Museum will be set up in ___
A. Ayodhya
B. Kurukshetra
C. Kalinga
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Mahabharata Museum will be set up in Kurukshetra.

Question 3: Saudi Arabia has unveiled a budget of ___ for 2018.
A. 258 billion dollars
B. 259 billion dollars
C. 260 billion dollars
D. 261 billion dollars

Answer and Explanation

Answer: D

Saudi Arabia unveils budget of $261 bn for 2018.

Question 4:Mahmoud Abbas is the President of ____
A. Israel
B. German
C. Palestine
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

Mahmoud Abbas is the President of Palestine.

Question 5: Who has been appointed as the head of Sales of Apple in India?
A. Karan Verma
B. Sanjay Kaul
C. Michel Coulomb
D. Tim Cook

Answer and Explanation

Answer: C

Apple has named Michel Coulomb as the head of sales for its operations in India, a key market for the iconic iPhone maker.<

Question 6: Ola has recently acquired which food delivery service?
A. Zomato
B. Swiggy
C. Foodpanda
D. UberEats

Answer and Explanation

Answer: C

Ola acquires FoodPanda India business

Question 7: How many teams from India to take part in Junior NBA World Championships?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

2 teams from India to take part in Junior NBA World Championships.

Question 8: Palestine is seeking help from _____ for Israel peace talks.
A. S Korea
B. N Korea
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

Palestine seeks help from China for Israel peace talks.

Question 9: Tom Bossert is the Homeland Security Adviser of which country?
A. US
B. German
C. UK
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

Tom Bossert is US Homeland Security Adviser.

Question 10: ___ to acquire Religare’s securities business
A. JP Morgan
B. Morgan Stanley
C. Edelweiss
D. Goldman Sachs

Answer and Explanation

Answer: C

Edelweiss to acquire Religare’s securities business.

Daily Current Affairs: 20 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18Dec-19Dec-20
Dec-21Dec-22

Daily-Current-Affairs-20-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-20-2017-Current-Affairs-Infographic

Pin It on Pinterest