Current Affairs Quiz 20 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 20 December 2018

Question 1: Who is the Chief of the Air Staff?
A. BS Dhanoa
B. Sunil Lamba
C. VK Singh
D. Diljit Singh

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Air Force || Chief of the Air Staff: Air Chief Marshall B S Dhanoa || Air Force Day: 8th October || Headquarters: New Delhi

Question 2: Who is the chairman of SEBI?
A. Sandeep Garg
B. Ajay Tyagi
C. Harsh Bhanwala
D. Mo Mustafa

Answer and Explanation

Answer: B

SEBI:- Chairman: Ajay Tyagi || Headquarters: Mumbai

Question 3: Book __________ has been written by former Prime Minister Manmohan Singh.
A. The Change in India
B. India Changing
C. Change in India
D. Changing India

Answer and Explanation

Answer: D

Book ‘Changing India’ has been written by former Prime Minister Manmohan Singh.The writings is detailing Mr Manmohan Singh’s life as an economist as well as Prime Minister.

Question 4: _____________ has been named the Head of Workplace by Facebook.
A. Karandeep Anand
B. Karanveer Anand
C. Karandeep Singh
D. Karanveer Ahuja

Answer and Explanation

Answer: A

Karandeep Anand has been named the Head of Workplace by Facebook.

Question 5: Capital First has been merged with IDFC Bank to create ___________.
A. Capital IDFC Bank
B. IDFC Capital Bank
C. First IDFC Bank
D. IDFC First Bank

Answer and Explanation

Answer: D

Capital First has been merged with IDFC Bank to create IDFC First Bank. || CEO :- V Vaidyanathan.

Question 6: Late Asma Jilani Jahangir was a Pakistani human rights lawyer and social activist who co-founded and chaired the Human Rights Commission of _________.
A. Saudi Arabia
B. Afghanistan
C. Pakistan
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: C

Late Asma Jilani Jahangir was a Pakistani human rights lawyer and social activist who co-founded and chaired the Human Rights Commission of Pakistan.

Question 7: Which country has topped Global Gender Gap Report 2018?
A. Sweden
B. Norway
C. Iceland
D. Denmark

Answer and Explanation

Answer: C

Global Gender Gap Report 2018 has been released by World Economic Forum .India has been ranked 108th in the report. Iceland has topped the ranking followed by Norway then Sweden.

Question 8: Department of Post released a postage stamp on _________ in New Delhi.
A. Rajkumar Shukla
B. Rajkumar Rai
C. Rajkumar Rao
D. Rajkumar Shumanta

Answer and Explanation

Answer: A

Department of Post released a postage stamp on Rajkumar Shukla in New Delhi.

Question 9: International Human Solidarity Day is observed on __________.
A. December 20
B. December 23
C. December 22
D. December 21

Answer and Explanation

Answer: A

International Human Solidarity Day is observed on December 20.

Question 10: _________ and Maruti Suzuki India have signed an MOU to train rural youth for skill development under Deendayal upadhyaya grameen kaushalya yojana.
A. Urban Development Ministry
B. Rural Development Ministry
C. Employment Development Ministry
D. Home Affairs Ministry

Answer and Explanation

Answer: B

Rural Development Ministry and Maruti Suzuki India have signed an MOU to train rural youth for skill development under Deendayal upadhyaya grameen kaushalya yojana.

Daily Current Affairs: 20 December

General Knowledge Tests for December-2018Happy Learning!Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9Dec.-10Dec.-11Dec.-12Dec.-13Dec.-14Dec.-15Dec.-16Dec.-17Dec.-18Dec.-19Dec.-20

Daily Current Affairs 20 December 2018 Current Affairs Quiz 20 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest