Current Affairs Quiz 21 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 December 2017

Question 1: Charlie Lee is the founder of _______
A. Bitcoin
B. Litecoin
C. Ethereum
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Charlie Lee is the founder of Litecoin.

Question 2: Litecoin has surged by __________
A. 5800%
B. 6800%
C. 7800%
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Litecoin has surged by 7800%.

Question 3: Who has been appointed as the officiating chief of National Green Tribunal?
A. Swatanter Kumar
B. Ashok Bhushan
C. U D Salvi
D. Deepak Gupta

Answer and Explanation

Answer: C

Justice UD Salvi appointed officiating chief of National Green Tribunal

Question 4:Which Country has topped Forbes’ rankings of best countries in the world for business in 2018?
A. USA
B. China
C. UK
D. Norway

Answer and Explanation

Answer: C

The United Kingdom has topped Forbes’ rankings of best countries in the world for business in 2018 for the first time, up from fifth last year.

Question 5: Which state has recorded highest deaths in 2016 due to respiratory ailments?
A. West Bengal
B. Uttar Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Uttar Pradesh records the highest number of deaths in 2016 due to respiratory ailments.

Question 6:Which fast food chain had to pay a fine of ₹1.6cr on child labour violation?
A. Burger King
B. Pizza Hut
C. McDonalds
D. KFC

Answer and Explanation

Answer: A

A Burger King franchisee in the US has agreed to pay $250,000 (₹1.6 crore) after investigators found 843 child labour violations in its restaurants in Massachusetts.

Question 7:Who has received La Liga’s top scorer and best player awards for the 2016-2017 football season?
A. Lago Aspas
B. Simone Zaza
C. Luis Suárez
D. Lionel Messi

Answer and Explanation

Answer: D

Barcelona star Lionel Messi has received La Liga’s top scorer and best player awards for the 2016-2017 football season.

Question 8:______ patched North Korean cyber threats.
A. Google
B. Yahoo
C. Microsoft
D. Apple

Answer and Explanation

Answer: C

Microsoft patched North Korean cyber threats.

Question 9:______ has accused Pakistan of conspiring with Rohingya terrorists.
A. US
B. German
C. Bangladesh
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

Bangladesh accuses Pakistan of conspiring with Rohingya terrorists.

Question 10: Ekta Bisht is a _____
A. Shooter
B. Shuttler
C. Cricketer
D. Chess Player

Answer and Explanation

Answer: C

Ekta Bisht is a cricketer.

Daily Current Affairs: 21 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18Dec-19Dec-20
Dec-21Dec-22

Daily-Current-Affairs-21-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-21-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]