Current Affairs Quiz 22 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 December 2018

Question 1: Who is the Chairperson of NASSCOM?
A. Rishad Premji
B. Hamid Premji
C. Azim Premji
D. Shahid Premji

Answer and Explanation

Answer: A

Chairperson: Rishad Premji || Headquarters: Noida || Members: over 2,000 companies || Founded: 1 March 1988 || Founders: Dewang Mehta, Nandan Nilekani || Affiliations: National Institute for Smart Government, Data Security Council of India

Question 2: What is the name of Australia Open’s Stadium?
A. Queensland Park
B. Melbourne Park
C. Marina Arena
D. Melbourne Arena

Answer and Explanation

Answer: B

Prize money: 6 crores AUD (2019) || Venue: Melbourne Park (1988–) || Date founded: 1905 || Arena: Melbourne Park

Question 3: The 2018 FIFA Club World Cup is the 15th edition of the FIFA Club World Cup is being held in ___________.
A. UAE
B. Saudi Arabia
C. Qatar
D. Oman

Answer and Explanation

Answer: A

The 2018 FIFA Club World Cup is the 15th edition of the FIFA Club World Cup is being held in UAE

Question 4: At present, _________ Monuments have been adopted under ‘Adopt A Heritage’ Project.
A. 13
B. 12
C. 11
D. 10

Answer and Explanation

Answer: D

At present, 10 Monuments have been adopted under ‘Adopt A Heritage’ Project.

Question 5: ___________ Govt. has launched the ‘Krushak Assistance for Livelihood and Income Augmentation’ (KALIA) scheme.
A. Odisha
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Tamilnadu

Answer and Explanation

Answer: A

Odisha Govt. has launched the ‘Krushak Assistance for Livelihood and Income Augmentation’ (KALIA) scheme.

Question 6: The Indian government declared 22 December to be National Mathematics Day in ___________.
A. 2014
B. 2013
C. 2012
D. 2011

Answer and Explanation

Answer: C

The Indian government declared 22 December to be National Mathematics Day in 2012.

Question 7: Ministry of Environment, Forest and Climate Change of India has launched the ‘Asiatic __________ Conservation Project’.
A. Panther
B. Tiger
C. Lion
D. Cheetah

Answer and Explanation

Answer: C

Ministry of Environment, Forest and Climate Change of India has launched the ‘Asiatic Lion Conservation Project’.

Question 8: US Federal Reserve has increased the Bank Rate(key short-term interest rates) by 25 basis points to _________.
A. 3.50%
B. 2.25%
C. 3.25%
D. 2.50%

Answer and Explanation

Answer: D

US Federal Reserve has increased the Bank Rate (key short-term interest rates) by 25 basis points to 2.5%.

Question 9: Lok Sabha has passed Consumer Protection Bill, 2018, which eventually will replace the Consumer Protection Act, ________.
A. 1986
B. 1988
C. 1989
D. 1987

Answer and Explanation

Answer: A

Lok Sabha has passed Consumer Protection Bill, 2018, which eventually will replace the Consumer Protection Act, 1986.

Question 10: USA States Defence Secretary _____________ has announced his resignation.
A. Jeremy Mathew
B. Jim Mattis
C. Jim Gomez
D. Jim Haney

Answer and Explanation

Answer: B

USA States Defence Secretary Jim Mattis has announced his resignation.

Daily Current Affairs: 22 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9Dec.-10
Dec.-11Dec.-12Dec.-13Dec.-14Dec.-15
Dec.-16Dec.-17Dec.-18Dec.-19Dec.-20
Dec.-21Dec.-22

Daily Current Affairs 22 December 2018 Current Affairs Quiz 22 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest