Current Affairs Quiz 23 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 December 2017

Question 1:_______ is the fourth largest cryptocurrency.
A. Bitcoin
B. Litecoin
C. Ethereum
D. Ripple

Answer and Explanation

Answer: D

Ripple is the 4th largest cryptocurrency with a market capitalisation of $52 bn.

Question 2: Ripple has surged by ___ this year
A. 58000%
B. 28000%
C. 22900%
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Ripple has surged by 22,900% this year.

Question 3:Who is the Deputy Chief Minister of Gujarat?
A. Vijay Rupani
B. Nitin Patel
C. Hardik Patel
D. Amit Shah

Answer and Explanation

Answer: B

Nitin Patel is the Deputy Chief Minister of Gujarat.

Question 4: Lalu Prasad Yadav is ex-CM of _________
A. West Bengal
B. Uttar Pradesh
C. Bihar
D. Chhattisgarh

Answer and Explanation

Answer: C

Lalu Prasad Yadav is ex-CM of Bihar.

Question 5: Surface to air missile QRSAM is made in ________
A. Russia
B. India
C. US
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: B

Surface to air missile QRSAM is made in India.

Question 6: Rakhine is a state in ______
A. Myanmar
B. Bangladesh
C. China
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: A

Rakhine is a state in Myanmar.

Question 7:The tax overhaul bill signed by Trump reduces corporate tax rate for individuals from 35% to _______
A. 11%
B. 21%
C. 30%
D. 33%

Answer and Explanation

Answer: B

It will cut the corporate tax for individuals from 35% to 21%.

Question 8: Australian Open will be held at ____
A. Canberra
B. Melbourne
C. Sydney
D. Brisbane

Answer and Explanation

Answer: B

Australian Open will be held at Melbourne.

Question 9: Which is the first country to appoint female envoy to Saudi Arabia?
A. US
B. German
C. Belgium
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

Belgium is the first country to appoint female envoy to Saudi Arabia.

Question 10: Rafael Nadal is a world no. 1 ___
A. Shooter
B. Shuttler
C. Cricketer
D. Tennis Player

Answer and Explanation

Answer: D

Rafael Nadal is a world no. 1 Tennis player.

Daily Current Affairs: 23 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18Dec-19Dec-20
Dec-21Dec-22Dec-23Dec-24
Dec-25

Daily-Current-Affairs-25-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-26-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest