Current Affairs Quiz 23 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 December 2018

Question 1: Who is the President of FIFA?
A. Gianni Infantino
B. Thomas Bach
C. Thomas Tuchal
D. Gianni Pirlo

Answer and Explanation

Answer: A

President: Gianni Infantino || Headquarters: Zürich, Switzerland || Founded at: Paris, France || Founded: 21 May 1904, Rue Saint-Honoré, Paris, France

Question 2: Who is known as Ironman of India?
A. CR Narayana
B. Sardar V Patel
C. Chitaranjan Das
D. R Venkatrama

Answer and Explanation

Answer: B

Born: 31 October 1875, Nadiad || Died: 15 December 1950, Mumbai || Full name: Vallabhbhai Jhaverbhai Patel || Awards: Bharat Ratna || Nicknames: Bismarck of India, Strong (Iron) Man, Sardar, Iron Man Of India.

Question 3: Where is the headquarter of CCI?
A. Kolkata
B. Chennai
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

President: Rakesh Bharti Mittal || Members: Direct 9,000+; Indirect 300,000 || Founded: 1895 || Purpose: Create and sustain an environment conducive to the development of India || Headquarters: New Delhi, India

Question 4: The Bombay Stock Exchange is an Indian stock exchange located at Dalal Street, Mumbai was established in _________.
A. 1875
B. 1889
C. 1899
D. 1869

Answer and Explanation

Answer: A

The Bombay Stock Exchange is an Indian stock exchange located at Dalal Street, Mumbai. Established in 1875, the BSE is Asia’s first stock exchange. || Founded: 9 July 1875 || No. of listings: 5,439 || Location: Mumbai, Maharashtra, India || Key people: S. Ravi (Chairman); Ashishkumar Chauhan (MD & CEO)

Question 5: Who is the Governor of Telangana?
A. ESL Narasimhan
B. K Chandrashekhar Rao
C. C Chandra
D. K Shivam

Answer and Explanation

Answer: A

Telangana:- Capital: Hyderabad || Chief Minister: K.Chandrashekhar Rao || Governor: E.S.L. Narasimhan.

Question 6: What is the currency of Mongolia?
A. Mongolian Peso
B. Mongolian Dinar
C. Mongolian Togrog
D. Mongolian Lira

Answer and Explanation

Answer: C

Mongolia Capital: Ulaanbaatar || Currency: Mongolian togrog

Question 7: Who is the President of Bangladesh?
A. Sheikh Hamid
B. Sheikh Hasina
C. Abdul Hamid
D. Abdul Hasina

Answer and Explanation

Answer: C

Capital: Dhaka || Currency: Bangladeshi taka || Prime minister: Sheikh Hasina || President: Abdul Hamid

Question 8: The ___________ edition of Global SME Business Summit was held in New Delhi.
A. 15th
B. 16th
C. 17th
D. 18th

Answer and Explanation

Answer: A

The 15th edition of Global SME Business Summit was held in New Delhi.

Question 9: Who won Adidas Golden Ball Award in 2018 FIFA Club World Cup?
A. Gareth Bale
B. Luka Modric
C. M Marcelo
D. Toni Kross

Answer and Explanation

Answer: A

Adidas Golden Ball :- Gareth Bale (Real Madrid) || FIFA Fair Play Award :- Spain Real Madrid

Question 10: Who is the current champion of I-League is a men’s professional football league?
A. Mohan Bagan
B. Minerva Punjab
C. East Bengal
D. Indian Arrows

Answer and Explanation

Answer: B

Current champion: Minerva Punjab F.C. (1st title) || Number of teams: 11 || Most championships: Dempo (3 titles) || Founded: 2007 || Top goal scorer: Ranti Martins (214 goals)

Daily Current Affairs: 23 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9Dec.-10
Dec.-11Dec.-12Dec.-13Dec.-14Dec.-15
Dec.-16Dec.-17Dec.-18Dec.-19Dec.-20
Dec.-21Dec.-22Dec.-23

Daily Current Affairs 23 December 2018 Current Affairs Quiz 23 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest