Content Ad 002

Current Affairs Quiz 24 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 December 2017

Question 1: World Coffee Conference 2020 will be held in _____
A. Chennai
B. Pune
C. Mumbai
D. Bengaluru

Answer and Explanation

Answer: D

World Coffee Conference 2020 will be held in Bengaluru.

Question 2:Lt Gen BS Sahrawat is the Director General of ______
A. Army
B. Navy
C. NCC
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Lt Gen BS Sahrawat is the Director General of NCC.

Question 3: Dhinakaran is a leader from ______
A. DMK
B. AIADMK
C. Congress
D. BJP

Answer and Explanation

Answer: B

TTV Dhinakaran is a leader from AIADMK.

Question 4: James Mattis is the Defence Secretary of ______
A. Russia
B. India
C. US
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: C

James Mattis is the Defence Secretary of US.

Question 5: Roscosmos is a ___ space agency.
A. Russian
B. India
C. US
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: A

Roscosmos is a Russian space agency.

Question 6: PM Modi has assured assistance to _____
A. Myanmar
B. Bangladesh
C. China
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: D

PM Modi assures assistance to Nepal.

Question 7:The tax overhaul bill signed by Trump reduces corporate tax rate for individuals from 35% to ____
A. 11%
B. 21%
C. 30%
D. 33%

Answer and Explanation

Answer: B

It will cut the corporate tax for individuals from 35% to 21%.

Question 8: Which Indian carrier operates 1000 flights daily?
A. Air India
B. IndiGo
C. Air Asia
D. Spice Jet

Answer and Explanation

Answer: B

Indian carrier IndiGo operates 1000 flights daily.

Question 9: Reliance recently celebrated _____ years since its inception.
A. 20
B. 30
C. 40
D. 50

Answer and Explanation

Answer: C

Reliance recently celebrated 40 years.

Question 10: Sakshi Malik is a _______
A. Shooter
B. Shuttler
C. Cricketer
D. Wrestler

Answer and Explanation

Answer: D

Sakshi Malik is a wrestler.

Daily Current Affairs: 24 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18Dec-19Dec-20
Dec-21Dec-22Dec-23Dec-24
Dec-25

Daily-Current-Affairs-24-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-25-2017-Current-Affairs-Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img