Current Affairs Quiz 24 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 December 2018

Question 1: Commerce and Industry Minister Suresh Prabhu has conferred the Skoch ___________ Jubilee Challenger Award.
A. Golden
B. Silver
C. Bronze
D. Platinum

Answer and Explanation

Answer: A

Commerce and Industry Minister Suresh Prabhu has conferred the Skoch Golden Jubilee Challenger Award.

Question 2: Nirmala Sitharaman has launched the Information Fusion Centre – Indian Ocean Region (IFC-IOR) in __________.
A. Noida
B. Gurugram
C. Ghaziabad
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

Nirmala Sitharaman has launched the Information Fusion Centre – Indian Ocean Region (IFC-IOR) in Gurugram.

Question 3: Jharkhand Chief Minister ___________ announced Mukhyamantri Krishi Ashirwad Yojana Scheme.
A. Raghubar Singh
B. Raghubar Das
C. Raghu Raman
D. Raghu Das

Answer and Explanation

Answer: B

Jharkhand Chief Minister Raghubar Das announced Mukhyamantri Krishi Ashirwad Yojana Scheme.

Question 4: Burundi has confirmed __________ as country’s new political capital.
A. Gitega
B. Owanda
C. Burundian
D. Burundi City

Answer and Explanation

Answer: A

Burundi has confirmed ‘Gitega’ as country’s new political capital.

Question 5: Facebook is developing ___________ which is a type of cryptocurrency.
A. Stablecoin
B. Stabcoin
C. Statecoin
D. Statedcoin

Answer and Explanation

Answer: A

Facebook is developing ‘stablecoin’ which is a type of cryptocurrency.

Question 6: ‘Alternative Mechanism’ of the finance ministry has decided the Merger of Bank of Baroda, Dena Bank and ___________.
A. United Bank
B. UCO Bank
C. Vijaya Bank
D. Laxmivilas Bank

Answer and Explanation

Answer: C

‘Alternative Mechanism’ of the finance ministry has decided the Merger of Bank of Baroda, Dena Bank and Vijaya Bank.

Question 7: Where is the headquarter of NABCB?
A. Pune
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: C

The National Accreditation Board for Certification Bodies (NABCB) undertakes assessment of Certification and Inspection Bodies applying for accreditation as per the Board’s criteria in line with international standards and guidelines. The Board offers accreditation to the Certification bodies and Inspection Bodies. || Headquarters: New Delhi || Secretary-General: Dr. Ravi P. Singh.

Question 8: ___________ has been appointed as the President Of South Asian Fencing Federation.
A. Rajeev Mehta
B. Rajeev Suri
C. Rajeev Misra
D. Rajeev Saha

Answer and Explanation

Answer: A

Rajeev Mehta has been appointed as the President Of South Asian Fencing Federation.

Question 9: Vedangi Kulkarni from ___________ has become the fastest Asian to cycle the globe in 159 Days.
A. Pune
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

Vedangi Kulkarni (Pune) has became the fastest Asian to cycle the globe in 159 Days.

Question 10: RBI has shortlisted six major IT companies, TCS, Wipro and IBM India, Capgemini India, Dun and Bradstreet India, and _________ to set up a digital Public Credit Registry.
A. Infosys
B. Mindtree
C. HCL
D. CTS

Answer and Explanation

Answer: B

RBI has shortlisted six major IT companies, TCS, Wipro and IBM India, Capgemini India, Dun and Bradstreet India, and Mindtree Ltd. to set up a digital Public Credit Registry

Daily Current Affairs: 24 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9Dec.-10
Dec.-11Dec.-12Dec.-13Dec.-14Dec.-15
Dec.-16Dec.-17Dec.-18Dec.-19Dec.-20
Dec.-21Dec.-22Dec.-23Dec.-24

Daily Current Affairs 24 December 2018 Current Affairs Quiz 24 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest