Content Ad 002

Current Affairs Quiz 26 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 December 2017

Question 1: Which is the first Indian city to have a logo of its own?
A. Chennai
B. Pune
C. Mumbai
D. Bengaluru

Answer and Explanation

Answer: D

Bengaluru is the first Indian city to have a logo of its own.

Question 2: Nitin Patel is the Deputy CM of ___
A. Himachal Pradesh
B. Gujarat
C. Karnataka
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Nitin Patel is the Deputy CM of Gujarat.

Question 3: Sensex recently crossed the _____ mark.
A. 31000
B. 32000
C. 33000
D. 34000

Answer and Explanation

Answer: D

Sensex crosses 34,000 mark to close at 34,010.

Question 4: World’s longest glass bridge recently opened in ___
A. Russia
B. India
C. China
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: C

World’s longest glass bridge opens in China.

Question 5: Pravasi Bharatiya Divas will be celebrated in ___ next month.
A. Singapore
B. India
C. Nepal
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

PBD will be celebrated in Singapore next month.

Question 6:_____ to set up electric car battery plant in India
A. Hyundai
B. Maruti
C. Honda
D. Tesla

Answer and Explanation

Answer: C

Honda to set up electric car battery plant in India.

Question 7:SBI has offices across __ countries.
A. 16
B. 26
C. 36
D. 33

Answer and Explanation

Answer: C

SBI has offices across 36 countries.

Question 8: Pakistan’s ranking in T20I is ___
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: A

Pakistan is World no.1 in T20I rankings.

Question 9: Saudi Arabia barred players from _____ in Chess Championship.
A. North Korea
B. Israel
C. Iran
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: B

Saudi Arabia bars players from Israel in Chess Championship.

Question 10: Yuzavendra Chahal is a ____
A. Shooter
B. Shuttler
C. Cricketer
D. Wrestler

Answer and Explanation

Answer: C

Yuzavendra Chahal is a cricketer.

Daily Current Affairs: 26 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18Dec-19Dec-20
Dec-21Dec-22Dec-23Dec-24
Dec-25Dec-26Dec-27Dec-28
Dec-29Dec-30Dec-31

Daily Current Affairs 26 december 2017 Current Affairs Quiz december 26 2017 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img