Current Affairs Quiz 26 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 26 December 2018

Question 1:Lewis Hamilton is a __________ racing driver who races in Formula One for Mercedes AMG Petronas.
A. British
B. Spanish
C. German
D. French

Answer and Explanation

Answer: A

Lewis Hamilton is a British racing driver who races in Formula One for Mercedes AMG Petronas.

Question 2:The Dhola–Sadiya Bridge, also referred to as the _____________ is a beam bridge in India on Lohit River
A. Bhupendra Hazarika Setu
B. Bhupen Hazarika Setu
C. Bhupen Harika Setu
D. Bhupendra Harika Setu

Answer and Explanation

Answer: B

The Dhola–Sadiya Bridge, also referred to as the Bhupen Hazarika Setu is a beam bridge in India on Lohit River.

Question 3:Kalu from _________, Rajasthan has topped the list of top performing police stations across the nation.
A. Bikaner
B. Barmer
C. Jaisalmer
D. Jodhapur

Answer and Explanation

Answer: A

Kalu from Bikaner, Rajasthan has topped the list of top performing police stations across the nation.

Question 4:Varun Gandhi is an Indian politician. He is a Member of Parliament for Lok Sabha from the ___________ constituency.
A. Sultanpur
B. Janakpur
C. Gorakhpur
D. Kanpur

Answer and Explanation

Answer: A

Varun Gandhi is an Indian politician. He is a Member of Parliament for Lok Sabha from the Sultanpur constituency.

Question 5:Where is the headquarter of Corporation Bank?
A. Kochi
B. Chennai
C. Bangalore
D. Mangalore

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: Mangalore || Founder: Khan Bahadur Haji Abdullah Haji Kasim Saheb Bahadur

Question 6:The _______ Rajasthan International Film Festival will be organized by RIFF Film Club at Jaipur, Rajasthan.
A. 7th
B. 6th
C. 5th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: C

The 5th Rajasthan International Film Festival will be organized by RIFF Film Club at Jaipur, Rajasthan.

Question 7:Chabahar Port is a seaport in Chabahar located in southeastern Iran, on the __________.
A. Gulf of Iran
B. Gulf of Chabahar
C. Gulf of Oman
D. Gulf of Iraq

Answer and Explanation

Answer: C

Chabahar Port is a seaport in Chabahar located in south-eastern Iran, on the Gulf of Oman.Indian firm India Ports Global Limited took over operations at the Shaheed Behesti port in Chabahar.Chabahar provides the only viable route for trade between India and Afghanistan.

Question 8:What is the capital of Turkmenistan?
A. Ashgabat
B. Ankara
C. Mascot
D. Turkmenia City

Answer and Explanation

Answer: A

Turkmenistan is a country in Central Asia bordered by the Caspian Sea and largely covered by the Karakum Desert. It’s known for archaeological ruins including those at Nisa and Merv, major stops along the ancient trade route the Silk Road. Ashgabat, the capital, was rebuilt in Soviet style in the mid-20th century and is filled with grand monuments honouring former president Saparmurat Niyazov.

Question 9:Bogibeel river bridge is the longest rail-cum- bridge in India measuring _________ kilometres over the Brahmaputra river.
A. 7.94
B. 6.94
C. 4.94
D. 5.94

Answer and Explanation

Answer: C

Bogibeel River Bridge is the longest rail-cum- bridge in India measuring 4.94 kilometres over the Brahmaputra River.

Question 10:Who is the Governor of Andaman and Nicobar Islands?
A. B K Joshi
B. D K Joshi
C. K K Joshi
D. C K Joshi

Answer and Explanation

Answer: B

Admiral D K Joshi (retired), who quit the Indian Navy in a huff in 2014, has been appointed the Lieutenant Governor of Andaman and Nicobar islands.

Daily Current Affairs: 26 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9Dec.-10
Dec.-11Dec.-12Dec.-13Dec.-14Dec.-15
Dec.-16Dec.-17Dec.-18Dec.-19Dec.-20
Dec.-21Dec.-22Dec.-23Dec.-24Dec.-25
Dec.-26

Daily Current Affairs 26 December 2018 Current Affairs Quiz 26 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]