Current Affairs Quiz December 27 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz December 27 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz December 27 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz December 27 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 December 2017

Question 1:How many years of grace period has been offered by International Bank for Reconstruction and Development for the loan taken by GoI and Govt. of TN?
A. 5
B. 10
C. 15
D. 20

Answer and Explanation

Answer: A

The $318 million loan from the International Bank for Reconstruction and Development has a five year grace period and a maturity of 19 years.

Question 2:Which Indian city was connected to Kabul via first air cargo route i.e. air corridor between India and Afghanistan?
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: B

First corridor was launched in June this year to link Kabul and New Delhi while second corridor links Kabul and Mumbai.

Question 3:On which country have US and UN both imposed sanctions this month?
A. China
B. North Korea
C. Pakistan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: B

Sanctions are imposed on N Korea’s missile makers by US. Last week, UN imposed sanctions on North Korea over its test of an intercontinental ballistic missile.

Question 4:Which country has opposed to the CPEC project, over sovereignty concerns?
A. Afghanistan
B. US
C. UK
D. India

Answer and Explanation

Answer: D

China had earlier urged India, which has opposed to project over sovereignty concerns as it passes through PoK, to join the initiative.

Question 5: Which Indian state has launched free household power connection scheme?
A. Maharashtra
B. Tamil Nadu
C. Uttar Pradesh
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: C

UP launched free household power connection scheme. The government has a target of covering 16 million by 2018-end driven by motto ‘Prakash hai to Vikas hai’.

Question 6:From which constituency, did Jai Ram Thakur defeat Congress candidate Chet Ram?
A. Seraj
B. Karsog
C. Shahpur
D. Kangra

Answer and Explanation

Answer: A

Thakur defeated Congress candidate Chet Ram from the Seraj constituency.

Question 7:How much Swachh Bharat cess has the Centre been charging?
A. 5%
B. 0.5%
C. 1%
D. 8%

Answer and Explanation

Answer: B

The Centre has been charging 0.5% cess.

Question 8:By how many dollars has the price of crude oil per barrel risen in Libya ?
A. 65 dollars
B. 150 dollars
C. 225 dollars
D. 300 dollars

Answer and Explanation

Answer: A

The prices of crude oil rose above $65 a barrel, within sight of its highest since mid-2015, following reports of the explosion.

Question 9:Which country is largest importer of LPG?
A. Nepal
B. Pakistan
C. India
D. China

Answer and Explanation

Answer: D China is the top importer of LPG while Ujjwala scheme set to make India world’s biggest LPG importer. Shipping data in Thomson Reuters Eikon shows LPG shipments to India will reach 2.4 million tonnes in Dec, pushing it ahead of top importer China.

Question 10:Where is the headquarters of World Bank located?
A. London
B. Washington DC
C. Los Angeles
D. California

Answer and Explanation

Answer: B

World Bank have its headquarters located at Washington DC.

Daily Current Affairs: 27 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18Dec-19Dec-20
Dec-21Dec-22Dec-23Dec-24
Dec-25Dec-26Dec-27Dec-28
Dec-29Dec-30Dec-31

Daily Current Affairs 27 december 2017 Current Affairs Quiz december 27 2017 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest