Current Affairs Quiz 27 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 December 2018

Question 1: Who is the Chairperson of ICC?
A. Shashank Manohar
B. Dave Richardson
C. David Richardson
D. Prafull Patel

Answer and Explanation

Answer: A

International Cricket Council: Chairperson: Shashank Manohar || CEO: Dave Richardson || Headquarters: Dubai, United Arab Emirates

Question 2: Where is the headquarter of Directorate General of Foreign Trade?
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Chennai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: B

Directorate General of Foreign Trade (DGFT): Under Ministry of Commerce || Headquarters: New Delhi || Director General: Shri. Alok Chaturvedi.

Question 3: ___________ is the leading state in milk production in India.
A. Madhya Pradesh
B. Gujarat
C. Rajasthan
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: D

India is the world’s largest producer and consumer of milk. It produces around 150 million tonne milk annually. || Uttar Pradesh is the leading state in milk production, followed by Rajasthan and Gujarat.

Question 4: Anamalai National Park is located in ____________.
A. Andhra Pradesh
B. Karnataka
C. Kerala
D. Tamilnadu

Answer and Explanation

Answer: D

Anamalai Tiger Reserve, earlier known as Indira Gandhi Wildlife Sanctuary and National Park and previously as Anamalai Wildlife Sanctuary, is a protected area located in the Anaimalai Hills of Pollachi, Valparai and Udumalpet taluks of Coimbatore District and Tiruppur District, Tamil Nadu state, South India.

Question 5: The ____________ Science Congress will be hosted by Lovely Professional University in Jalandhar, Punjab from January 3 to 7, 2019.
A. 106th
B. 109th
C. 108th
D. 107th

Answer and Explanation

Answer: A

The 106th Science Congress will be hosted by Lovely Professional University in Jalandhar, Punjabfrom January 3 to 7, 2019.

Question 6: Mount Etna, or Etna, is an active stratovolcano on the east coast of __________, Italy, in the Metropolitan City of Catania
A. Napoli
B. Turin
C. Sicily
D. Milan

Answer and Explanation

Answer: C

Mount Etna, or Etna, is an active stratovolcano on the east coast of Sicily, Italy, in the Metropolitan City of Catania

Question 7: ____________ Govt. has approved the licensed use of marijuana and kratom for medical and research purpose.
A. Malaysia
B. Indonesia
C. Thailand
D. Bali

Answer and Explanation

Answer: C

Thailand Govt. has approved the licensed use of marijuana and kratom for medical and research purpose.

Question 8: ___________ has announced to withdraw from International Whaling Commission to resume commercial whaling.
A. Japan
B. China
C. Hong Kong
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

Japan has announced to withdraw from International Whaling Commission to resume commercial whaling.

Question 9: Sitar player ___________ has been awarded the ‘Tansen Samman’ by the Madhya Pradesh Govt.
A. Manju Mehta
B. Anju Mehta
C. Maunj Mehta
D. Anuj Mehta

Answer and Explanation

Answer: A

Sitar player Manju Mehta has been awarded the ‘Tansen Samman’ by the Madhya Pradesh Govt.

Question 10: Mikaela Shiffrin from _________ has become the youngest woman to win 50 World Cup ski races.
A. Canada
B. USA
C. Mexico
D. UK

Answer and Explanation

Answer: B

Mikaela Shiffrin (USA) has become the youngest woman to win 50 World Cup ski races.

Daily Current Affairs: 27 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9Dec.-10
Dec.-11Dec.-12Dec.-13Dec.-14Dec.-15
Dec.-16Dec.-17Dec.-18Dec.-19Dec.-20
Dec.-21Dec.-22Dec.-23Dec.-24Dec.-25
Dec.-26Dec.-27

Daily Current Affairs 27 December 2018 Current Affairs Quiz 27 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest