Current Affairs Quiz 27 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 27 December 2019

Question 1:______________ chief minister YS Jaganmohan Reddy launched the ‘YSR Nethanna Nestham’ scheme.
A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Odisha
D. Jharkhand

Answer and Explanation

Answer: A

Andhra Pradesh chief minister YS Jaganmohan Reddy launched the ‘YSR Nethanna Nestham’ scheme.

Question 2:Harsh Vardhan Shringla, India’s Ambassador to the ________, has been appointed as the new Foreign Secretary replacing Vijay Gokhale.
A. UK
B. USA
C. Russia
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: B

Harsh Vardhan Shringla, India’s Ambassador to the US, has been appointed as the new Foreign Secretary replacing Vijay Gokhale.

Question 3:RBI has put a cap on a peer-to-peer lending (P2P) platform the permissible exposure of a lender to all borrowers should not exceed Rs ___________ at any given point of time.
A. 50 lakh
B. 40 lakh
C. 45 lakh
D. 55 lakh

Answer and Explanation

Answer: A

RBI has put a cap on a peer-to-peer lending (P2P) platform the permissible exposure of a lender to all borrowers should not exceed Rs 50 lakh at any given point of time.

Question 4:An Earth observation satellite jointly developed by ______________ and Brazil was launched to monitor Amazon rain forest.
A. China
B. Japan
C. USA
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

An Earth observation satellite jointly developed by China and Brazil was launched to monitor Amazon rain forest.

Question 5:Asian Infrastructure Investment Bank has announced a total loan of ______________ for irrigation and solar energy projects in India.
A. $210 million
B. $110 million
C. $310 million
D. $410 million

Answer and Explanation

Answer: A

Asian Infrastructure Investment Bank has announced a total loan of $210 million for irrigation and solar energy projects in India.

Question 6:____________ has taken over as the President of the Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI) for 2019-20.
A. Sangita Pant
B. Sangita Shah
C. Sangita Reddy
D. Sangita Gowda

Answer and Explanation

Answer: C

Sangita Reddy has taken over as the President of the Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI) for 2019-20.

Question 7:Bank of Baroda signed an MoU with __________ government to facilitate the flow of credit in the MSMEs sector.
A. Maharashtra
B. Rajasthan
C. Gujarat
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: C

Bank of Baroda signed an MoU with Gujarat government to facilitate the flow of credit in the MSMEs sector.

Question 8:Government of India has extended tenure of ____________ chief Harsh Kumar Bhanwala by six months.
A. NABARD
B. SEBI
C. IBRT
D. NIBM

Answer and Explanation

Answer: A

Government of India has extended tenure of NABARD chief Harsh Kumar Bhanwala by six months.

Question 9:Quick Reaction Surface to Air Missile (QRSAM) system was successfully flight-tested from Integrated Test Range, Chandipur off the _______________ coast.
A. Maharashtra
B. Tamil Nadu
C. Gujarat
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: D

Quick Reaction Surface to Air Missile (QRSAM) system was successfully flight-tested from Integrated Test Range, Chandipur off the Odisha coast.

Question 10:__________ and Rafael Nadal were named International Tennis Federation’s World Champions in singles for Women’s and Men’s 2019 respectively.
A. Kristina Mladenovic
B. Ashleigh Barty
C. Timea Babos
D. Diede de Groot

Answer and Explanation

Answer: B

Ashleigh Barty and Rafael Nadal were named International Tennis Federation’s World Champions in singles for Women’s and Men’s 2019 respectively.

Daily Current Affairs: 27 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 27 December 2019 Current Affairs Quiz 27 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest