Current Affairs Quiz December 28 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz December 28 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz December 28 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz December 28 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 December 2017

Question 1:In which year was National Rifle Association of India founded?
A. 1971
B. 1965
C. 1955
D. 1951

Answer and Explanation

Answer: D

National Rifle Association of India(NRAI) was founded in 1951.

Question 2:How many Test runs have been scored by former England captain Alastair Cook recently?
A. 11,945
B. 11,897
C. 11,956
D. 11,594

Answer and Explanation

Answer: C

Cook has now scored 11,956 Test runs, overtook Mahela Jayawardene, Shivnarine Chanderpaul and Brian Lara. Alastair Cook became the sixth highest run-scorer.

Question 3: The rocket which was lost in space from Russia was initially programmed to launch from ________.
A. India
B. Africa
C. Kazakhstan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: C

It was initially programmed to launch from cosmodrome in Kazakhstan but instead was launched from Russia’s new Vostochny cosmodrome.

Question 4:What was the target range of the interceptor that was successfully test-fired, which was positioned at Abdul Kalam Island in the Bay of Bengal?
A. 30km altitude
B. 45km altitude
C. 50km altitude
D. 55km altitude

Answer and Explanation

Answer: A

The interceptor which was positioned at Abdul Kalam Island in the Bay of Bengal, destroyed the target at a 30km altitude.

Question 5: Which private carrier received the maximum number of complaints in 3 years?
A.Vistara
B. Jet airways
C. Indigo
D. Spice Jet

Answer and Explanation

Answer: B

Private carrier Jet Airways received the maximum number of complaints in 3 years while Air India, public carrier also received maximum number of complaints .

Question 6:Which is the second most trending hashtag after “Mann ki Baat” in 2017?
A. Mumbai rains
B. Demonetization
C. Triple talaq
D. Jallikattu

Answer and Explanation

Answer: D

Second position was secured by Jallikattu and GST is the third most trending hashtag of 2017.

Question 7:Who is the Health Minister of Uttar Pradesh?
A. SN Singh
B. SP Shahi
C. Dinesh Sharma
D. KP Maurya

Answer and Explanation

Answer: A

SN Singh is the State Health Minister.

Question 8:Who has been named as the most admired woman in US 2017 in poll conducted by Gallup?
A. Michelle Obama
B. Serena Williams
C. Hilary Clinton
D. Beyonce

Answer and Explanation

Answer: C

Hilary Clinton is named as the most admired woman while Michelle Obama has secured the second position.

Question 9:Where was the 60th National shooting Championship Competitions held?
A. Tiruvananthpuram
B. Kolkata
C. Bengaluru
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: D 60th National shooting Championship Competitions was held in Pune, Maharashtra while 61st National shooting Championship Competitions is going on in Tiruvananthpuram, Kerala.

Question 10:What percentage year-on-year jump in revenue has been posted by BigBasket?
A. 95%
B. 107%
C. 115%
D. 125%

Answer and Explanation

Answer: B

Bengaluru based online grocer BigBasket has posted a 107% year-on-year jump in revenue to Rs.1,090 crore for FY17.

Daily Current Affairs: 28 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18Dec-19Dec-20
Dec-21Dec-22Dec-23Dec-24
Dec-25Dec-26Dec-27Dec-28
Dec-29Dec-30Dec-31

Daily Current Affairs 28 december 2017 Current Affairs Quiz december 28 2017 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest