Current Affairs Quiz 28 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 December 2018

Question 1: The Knesset is the unicameral national legislature of _________.
A. Israel
B. Bhutan
C. Japan
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: A

The Knesset is the unicameral national legislature of Israel. As the legislative branch of the Israeli government, the Knesset passes all laws, elects the President and Prime Minister, approves the cabinet, and supervises the work of the government. In addition, the Knesset elects the State Comptroller.

Question 2: Orang National Park is located in _____________.
A. Kerala
B. Assam
C. Karnataka
D. Manipur

Answer and Explanation

Answer: B

The Orang National Park also known as Rajiv Gandhi Orang National Park which is located on the north bank of the Brahmaputra River in the Darrang and Sonitpur districts of Assam, India, covers an area of 78.81 square kilometres.

Question 3: The ___________ National Children Science Congress has been inaugurated by CM Naveen Patnaik in Bhubaneswar.
A. 29th
B. 28th
C. 27th
D. 26th

Answer and Explanation

Answer: D

The 26th National Children Science Congress has been inaugurated by CM Naveen Patnaik in Bhubaneswar.

Question 4: ____________ is the Samadhi of former PM Atal Bihari Vajpayee near Rajghat in New Delhi.
A. Atal Shakti
B. Atal Sthal
C. Sadaiv Atal
D. Sadaiv Sthal

Answer and Explanation

Answer: C

Sadaiv Atal is the Samadhi of former PM Atal Bihari Vajpayee near Rajghat in New Delhi.

Question 5: Divya Patidar Joshi from ____________ was crowned with the Mrs. India 2018.
A. Madhya Pradesh
B. Karnataka
C. Maharashtra
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: A

Divya Patidar Joshi from Madhya Pradesh was crowned with the Mrs. India 2018.

Question 6: FedEx Corporation is an American multinational courier delivery services company headquartered in Memphis, ___________.
A. Alaska
B. Kansas
C. Tennessee
D. Nashville

Answer and Explanation

Answer: C

FedEx Corporation is an American multinational courier delivery Services Company headquartered in Memphis, Tennessee. The name “FedEx” is a syllabic abbreviation of the name of the company’s original air division, Federal Express, which was used from 1973 until 2000.

Question 7: “USTAAD” is developed by Indian Railways in Central Railway’s _______ division.
A. Bhopal
B. Jabalpur
C. Nagpur
D. Itaarsi

Answer and Explanation

Answer: C

Under-gear Surveillance Through Artificial Intelligence Assisted Droid or “USTAAD” is developed by Indian Railways (Central Railway’s Nagpur division).

Question 8: Virudhunagar, ____________ reflected the most improvement Aspirational District in Second ‘Delta’ ranking under Aspirational Districts Programme.
A. Tamil Nadu
B. Kerala
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Virudhunagar, Tamil Nadu reflected the most improvement Aspirational District in Second ‘Delta’ ranking under Aspirational Districts Programme.

Question 9: Adventurer ____________ from USA has completed world’s first solo trek across Antarctica without any aid.
A. Colin O’Brady
B. Colin O’Brian
C. Colin O’Drady
D. Colin O’Daddy

Answer and Explanation

Answer: A

Adventurer Colin O’Brady from USA has completed world’s first solo trek across Antarctica without any aid .

Question 10: _____________ successfully tested hypersonic missile The intercontinental ‘Avangard’ system.
A. China
B. Russia
C. Japan
D. USA

Answer and Explanation

Answer: B

Russia successfully tested hypersonic missile the intercontinental ‘Avangard’ system.

Daily Current Affairs: 28 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9Dec.-10
Dec.-11Dec.-12Dec.-13Dec.-14Dec.-15
Dec.-16Dec.-17Dec.-18Dec.-19Dec.-20
Dec.-21Dec.-22Dec.-23Dec.-24Dec.-25
Dec.-26Dec.-27Dec.-28

Daily Current Affairs 28 December 2018 Current Affairs Quiz 28 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]