Current Affairs Quiz 30 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 30 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 30 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 30 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 30 December 2017

Question 1: Pratibha Laxman Gai is a ___
A. Journalist
B. Politician
C. Scientist
D. Sportsperson

Answer and Explanation

Answer: C

Pratibha Laxman Gai is an Indian-origin scientist.

Question 2: How many cities are currently included in the Smart Cities Mission?
A. 20
B. 40
C. 60
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

60 cities are included in the Smart Cities Mission.

Question 3:___ has claimed the Egypt Church attack.
A. Taliban
B. IS
C. LeT
D. JeM

Answer and Explanation

Answer: B

IS claimed the Egypt Church attack.

Question 4: US cuts military aid to ____
A. Russia
B. Pakistan
C. China
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: B

US cuts military aid to Pakistan.

Question 5: Kavitha Bharanidharan attempted a Guinness World Record in ___
A. Sports
B. Yoga
C. Sand art
D. Marshal Art

Answer and Explanation

Answer: B

Kavitha Bharanidharan attempted the record in Yoga by performing for 105 hrs.

Question 6:_____ is the world’s second largest cryptocurrency
A. Bitcoin
B. Etherium
C. Ripple
D. Litecoin

Answer and Explanation

Answer: C

Ripple is the world’s second largest cryptocurrency.

Question 7:What is the market capitalisation of Ripple?
A. 100 billion dollars
B. 105 billion dollars
C. 110 billion dollars
D. 120 billion dollars

Answer and Explanation

Answer: C

The market capitalisation of Ripple is $110 bn.

Question 8: Which state has highest number of banking frauds in fiscal 2016-17?
A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Haryana
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Maharashtra has the highest with 380 cases.

Question 9:Donald Trump accused ______ of transferring oil to North Korea.
A. South Korea
B. Israel
C. China
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: C

Donald Trump accused China of transferring oil to North Korea.

Question 10: What is revenue generated from Bharat 22 Exchange Traded Fund?
A. Rs. 12,500 cr
B. Rs. 13,500 cr
C. Rs. 14,500 cr
D. Rs. 15,500 cr

Answer and Explanation

Answer: C

Rs.14,500 cr has been generated from Bharat 22 Exchange Traded Fund.

Daily Current Affairs: 30 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18Dec-19Dec-20
Dec-21Dec-22Dec-23Dec-24
Dec-25Dec-26Dec-27Dec-28
Dec-29Dec-30Dec-31

Daily Current Affairs 30 december 2017 Current Affairs Quiz december 30 2017 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest