Current Affairs Quiz December 31 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz December 31 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz December 31 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz December 31 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 31 December 2017

Question 1:Who won gold medal at World Blitz Chess Championship in Riyadh?
A. V Anand
B. Magnus Carlsen
C. Ian Nepomniachtchi
D. Maxime Vachier-Lagrave

Answer and Explanation

Answer: B

Magnus Carlsen won gold while Vishwanathan Anand won a bronze in World Blitz Chess Championship in Riyadh.

Question 2: Who is the only Indian woman wrestler to win an Olympic medal?
A. Geeta Kumari
B. Babita Kumari
C. Sakshi Malik
D. Vinesh Phogat

Answer and Explanation

Answer: C

The only Indian woman wrestler to win an Olympic medal is Sakshi Malik. She recently has passed the selection trials for next year’s Commonwealth games.

Question 3:In which year International ivory trade was banned?
A. 1990
B. 1991
C. 1980
D. 1981

Answer and Explanation

Answer: A

International ivory trade was banned in 1990.

Question 4:In which Indian city, first girl child born in 2018 will get free education?
A. Bhopal
B. Tiruvananthpuram
C. Haryana
D. Bengaluru

Answer and Explanation

Answer: D

Sampath Raj, Bengaluru mayor, has announced that the first girl child born in 2018 at any civic hospital in the city will be given free education. This is done to promote the message that girls should not be considered as a burden.

Question 5:India and ASEAN Partnership is how many years old?
A. 25
B. 15
C. 10
D. 5

Answer and Explanation

Answer: A

India and ASEAN have completed 25 years of partnership.

Question 6:When was GAIL (India) Ltd incorporated?
A. 1956
B. 1964
C. 1976
D. 1984

Answer and Explanation

Answer: D

GAIL (India) Ltd was incorporated in August 1984. GAIL awards major contracts for Pradhan Mantri Urja Ganga.

Question 7:By scoring how many consecutive centuries, Steve Smith equaled Don Bradman’s record?
A. 6
B. 5
C. 4
D. 3

Answer and Explanation

Answer: C

Smith has scored four consecutive centuries at MCG in Tests, a record previously set by Bradman.

Question 8:Which telecom company is the biggest defaulter?
A. Reliance Jio
B. Telenor
C. Tata Teleservices
D. Bharti Airtel

Answer and Explanation

Answer: C

The biggest defaulter among all telecom companies is Tata teleservices with a total shortfall of Rs.1,893 crore.

Question 9:Which bank has entered into an agreement with state-run NeSL?
A. State Bank of India
B. Allahabad Bank
C. Bank of India
D. State Bank of Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: B Allahabad Bank has entered into an agreement with state-run National e-governance Services Limited(NeSL) for utilizing the latter’s Information Utility Services envisaged under Insolvency and Bankruptcy Code, 2016.

Question 10:Which country’s Navy seized heroin and hashish in Arabian sea?
A. Indian
B. Pakistan
C. Australian
D. Maldives

Answer and Explanation

Answer: C

Australian Navy seized heroin and hashish in Arabian sea worth over Rs.2,600 cr.

Daily Current Affairs: 31 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10Dec-11Dec-12
Dec-13Dec-14Dec-15Dec-16
Dec-17Dec-18Dec-19Dec-20
Dec-21Dec-22Dec-23Dec-24
Dec-25Dec-26Dec-27Dec-28
Dec-29Dec-30Dec-31

Daily-Current-Affairs-31-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-23-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest