Current Affairs Quiz 5 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 5 December 2017

Question 1:China stops funding projects in ____
A. Taiwan
B. Pakistan
C. India
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: B

China stops funding projects in Pakistan.

Question 2:Google has made its first direct investment in an Indian startup named:
A. Swiggy
B. Paytm
C. Dunzo
D. Unacademy

Answer and Explanation

Answer: C

Google has made its first direct investment in an Indian startup, picking up a minority stake in hyper-local concierge and delivery player Dunzo.

Question 3: ___ to diversify into solar power business.
A. Reliance
B. Patanjali
C. Ayur
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Patanjali to diversify into solar power business.

Question 4: Who is the Chief Minister of Uttar Pradesh?
A. Edappadi Palanisamy
B. Chandrababu Naidu
C. Chandrasekhar
D. Yogi Adithyanath

Answer and Explanation

Answer: D

Yogi Adithyanath is the CM of Uttar Pradesh.

Question 5: Ockhi is a __
A. Tsunami
B. Cyclone
C. Typhoon
D. Robot

Answer and Explanation

Answer: B

Ockhi is a cyclone affecting Tamil Nadu and Kerala.

Question 6: Boom is __ based startup
A. Iraq
B. Iran
C. Kuwait
D. US

Answer and Explanation

Answer: D

Boom is US based startup.

Question 7: SC has fixed Ayodhya dispute matter for further hearing in_______
A. Jan 2018
B. Feb 2018
C. April 2018
D. March 2018

Answer and Explanation

Answer: B

SC fixes Ayodhya dispute matter for further hearing on Feb 8.

Question 8: _____ has funded aerospace startup Boom.
A. Japan airlines
B. Jet Airways
C. Air Asia
D. Air India

Answer and Explanation

Answer: D

Japan airlines funded aerospace startup Boom.

Question 9: China has stopped funding ______ projects in Pakistan.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 8

Answer and Explanation

Answer: C

China stops funding 3 projects in Pakistan.

Question 10:Kohli scored __ runs against Sri Lanka in three different test series.
A. 600
B. 610
C. 620
D. 630

Answer and Explanation

Answer: B

Kohli scored 610 runs against Sri Lanka.

Daily Current Affairs: 5 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5

Daily-Current-Affairs-5-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-5-2017-Current-Affairs-Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest