Current Affairs Quiz 7 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 December 2017

Question 1:Aadhar-mobile linking deadline is on ___ 6th
A. January
B. February
C. March
D. April

Answer and Explanation

Answer: B

Aadhar-mobile linking deadline is on February 6th .

Question 2: Vinay Katiyar belongs to __ party
A. Congress
B. BJP
C. Samajwadi
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Vinay Katiyar belongs to BJP party.

Question 3: Which is the 1st state to endorse Triple Talaq bill?
A. Uttarakhand
B. Uttar Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Uttar Pradesh is the 1st state to endorse Triple Talaq bill.

Question 4: Bitcoin has recently surpassed _____ mark
A. 11,000 dollar
B. 12,000 dollar
C. 13,000 dollar
D. 14,000 dollar

Answer and Explanation

Answer: D

Bitcoin surpasses $14,000 mark.

Question 5: Sergey Ryabkov is a Deputy Foreign Minister of ______
A. Japan
B. Russia
C. Pakistan
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: B

Sergey Ryabkov is the Deputy Foreign Minister of Russia.

Question 6: New York’s Midtown is world’s _____ most expensive office.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: B

New York’s Midtown is world’s 2nd most expensive office.

Question 7: New York’s Midtown is in ______
A. Singapore
B. Malaysia
C. Hong Kong
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

New York’s Midtown is in Hong Kong.

Question 8: Who holds number 1 position in ICC Test ranking for batsmen?
A. Virat Kohli
B. MS Dhoni
C. Steve Smith
D. Chris Gayle

Answer and Explanation

Answer: C

Steve Smith holds number 1 position in ICC Test ranking for batsmen.

Question 9: Virat Kohli holds __ rank in ICC Test ranking for batsmen.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 8

Answer and Explanation

Answer: B

Virat Kohli holds 2nd rank in ICC Test ranking for batsmen.

Question 10:As of today, Bitcoin has increased by ___ in the last one year.
A. 1150%
B. 1250%
C. 1350%
D. 1450%

Answer and Explanation

Answer: C

Bitcoin has increased by 1350% in the last one year.

Daily Current Affairs: 7 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8

Daily-Current-Affairs-7-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-7-2017-Current-Affairs-Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest