Current Affairs Quiz 8 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 December 2018

Question 1: Military Literature Festival 2018 has started in ___________.
A. Chandigarh
B. Amritsar
C. Ludhiana
D. Mohali

Answer and Explanation

Answer: A

Military Literature Festival 2018 has started in Chandigarh.

Question 2: Shubhankar Sharma has emerged as 2018 Asian Tour Order of Merit champion.He is a professional __________.
A. Chess Player
B. Cricketer
C. Footballer
D. Golfer

Answer and Explanation

Answer: D

Shubhankar Sharma has emerged as 2018 Asian Tour Order of Merit champion.He is a professional golfer.

Question 3: Italy has won the 9th edition of International Admiral’s Cup Regatta 2018 in _____________.
A. Karnataka
B. TamilNadu
C. Kerala
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: C

Italy has won the 9th edition of International Admiral’s Cup Regatta 2018 in Kerala.

Question 4: Which country will host 2028 Summer Olympics?
A. USA
B. UK
C. Russia
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

The 2028 Summer Olympics, officially known as the Games of the XXXIV Olympiad, and commonly known as LA 2028, is a forthcoming international multi-sport event that is scheduled to take place from July 21 to August 6, 2028, in Los Angeles, California, United States.

Question 5: ______________ is going to induct ‘Ombudsman Scheme for Digital Transactions’ to redress grievances of customers related to digital transactions.
A. NABARD
B. RBI
C. GOI
D. IBA

Answer and Explanation

Answer: B

RBI is going to induct ‘Ombudsman Scheme for Digital Transactions’ to redress grievances of customers related to digital transactions.

Question 6: Apple has acquired London-based creative services and music start-up ________.
A. Platform
B. Aplatoon
C. Platoon
D. Plaform

Answer and Explanation

Answer: C

Apple has acquired London-based creative services and music start-up Platoon.

Question 7: Where is the headquarter of Food and Agriculture Organisation?
A. USA
B. Canada
C. Italy
D. Austria

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Rome, Italy || Founded: 16 October 1945, Quebec City, Canada || Head: José Graziano da Silva (current) || Formation: Quebec City || Abbreviation: FAO,

Question 8: Who is the author of book ‘Blue Waters Ahoy!’?
A. Anup Singh
B. Sunil Lamba
C. Anup Tambe
D. Sunil Tambe

Answer and Explanation

Answer: A

‘Blue Waters Ahoy!’ :- Authored by Vice Admiral Anup Singh || Released by CNS Admiral Sunil Lamba

Question 9: Finance ministry has approved Rs __________ crore investment to upgrade Doordarshan and All India Radio.
A. 875
B. 800
C. 950
D. 850

Answer and Explanation

Answer: D

Finance ministry has approved Rs 850 crore investment to upgrade Doordarshan and All India Radio.

Question 10: Govt. has approved the implementation of the Shahpurkandi Dam Project, Punjab on river __________.
A. Satluj
B. Ravi
C. Vyas
D. Chinab

Answer and Explanation

Answer: B

Govt. has approved the implementation of the Shahpurkandi Dam Project, Punjab on river Ravi.

Daily Current Affairs: 8 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8

Daily Current Affairs 8 December 2018 Current Affairs Quiz 8 December 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest