Current Affairs Quiz 9 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 December 2017

Question 1:Who is the Chief Election Commissioner of India?
A. KK Venugopal
B. Ranjit Kumar
C. Achal Kumar Joti
D. Rajnath Singh

Answer and Explanation

Answer: C

Achal Kumar Joti is the Chief Election Commissioner of India.

Question 2: Homai Vyarawalla is India’s 1st woman ____
A. Freedom fighter
B. IPS
C. Photojournalist
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Homai Vyarawalla is India’s first woman photojournalist.

Question 3: US recognised ___ as the capital of Israel.
A. West Jerusalem
B. East Jerusalem
C. Jerusalem
D. No recognition

Answer and Explanation

Answer: C

US recognised Jerusalem as the capital of Israel.

Question 4: Bitcoin has recently surpassed _____ mark
A. 11,000 dollars
B. 12,000 dollars
C. 13,000 dollars
D. 14,000 dollars

Answer and Explanation

Answer: D

Bitcoin surpasses $14,000 mark.

Question 5: Which country has acquired world’s costliest painting?
A. Japan
B. Russia
C. Abu Dhabi
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

Abu Dhabi has acquired world’s costliest painting.

Question 6: India’s next ODI is against___
A. Australia
B. South Africa
C. Sri Lanka
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: C

India’s next ODI is against Sri Lanka.

Question 7: India is tied with __ in ODI ranking
A. Australia
B. Malaysia
C. South Africa
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

India is tied with Australia in ODI rankings.

Question 8: Ethereum is a ______
A. Company
B. Stock Exchange
C. Cryptocurrency
D. Game

Answer and Explanation

Answer: C

Ethereum is a cryptocurrency.

Question 9: Forbes is a ___
A. Automaker
B. Magazine
C. Shoemaker
D. Cosmetics manufacturer

Answer and Explanation

Answer: B

Forbes is a magazine.

Question 10:India has bagged ___ medals on Day 1 of Asian Airgun championships
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: D

India bags 5 medals on Day 1 of Asian Airgun championships.

Daily Current Affairs: 9 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10

Daily-Current-Affairs-9-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-9-2017-Current-Affairs-Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest