Content Ad 002

Current Affairs Quiz 9 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 December 2018

Question 1: ___________ has been appointed as CEO of International Association of Athletics Federations.
A. Jon Ridder
B. John Dungeon
C. Jon Ridgeon
D. John Ridge

Answer and Explanation

Answer: C

Jon Ridgeon has been appointed as CEO of International Association of Athletics Federations.

Question 2: SoftBank has hired ___________ (Indian born) as first Female partner at its $100 billion Vision Fund.
A. Kirti Reddy
B. Kirthiga Reddy
C. Kirthi Reddy
D. Kirthika Reddy

Answer and Explanation

Answer: B

SoftBank has hired Kirthiga Reddy(Indian born) as first Female partner at its $100 billion Vision Fund.

Question 3: Who is the CEO of Exim Bank?
A. David Rasquinha
B. KV Kamath
C. David Rashid
D. SD Dev Gowda

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mumbai || CEO: David Rasquinha || Founded: 1982 || Managing director: David Rasquinha

Question 4: India has signed an MOU with _______________ to pay for crude oil imports from Iran in rupees.
A. Saudi Arabia
B. UAE
C. Iran
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: C

India has signed an MOU with Iran to pay for crude oil imports from Iran in rupees.

Question 5: What is the theme of International Anti-Corruption Day?
A. United for Anticorruption
B. United Against Corruption
C. Let’s Eliminate Corruption
D. United with Transparency

Answer and Explanation

Answer: B

International Anti-Corruption Day has been observed annually, on 9 December, since the passage of the United Nations Convention against Corruption on 31 October 2003 to raise public awareness for anti-corruption.

Question 6: Donald Trump nominated _____________ as the US Ambassador to the United Nations.
A. Hector Nauer
B. Heather Nauert
C. Heather Nauer
D. Hector Nauert

Answer and Explanation

Answer: B

Donald Trump nominated Heather Nauert as the US Ambassador to the United Nations.

Question 7: The Start-up India Venture Capital Summit 2018 was held in ___________.
A. Kolkata
B. New Delhi
C. Goa
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: C

The Start-up India Venture Capital Summit 2018 was held in Goa for funding from around the world for start-ups.

Question 8: The 1390 km National Waterway – 1 on River Ganga from Haldia to Varanasi with the assistance of _____________ at an estimated cost of Rs 5369 Crore.
A. WB
B. IMF
C. WTO
D. UN

Answer and Explanation

Answer: A

The 1390 km National Waterway – 1 on River Ganga under Jal Marg Vikas Project (JMVP) from Haldia to Varanasi with the assistance of World Bank at an estimated cost of Rs 5369 Crore.

Question 9: Cabinet has approved Agriculture Export Policy, 2018 with an aim to double farmers’ income by _________.
A. 2023
B. 2020
C. 2021
D. 2022

Answer and Explanation

Answer: D

Cabinet has approved Agriculture Export Policy, 2018 with an aim to double farmers’ income by 2022.

Question 10: Who is the president of Indonesia?
A. Joko Widodo
B. Prabowo Subianto
C. Basuki Tjahaja Purnama
D. Sandiaga Uno

Answer and Explanation

Answer: A

Official languages: Indonesian, Malay || Capital: Jakarta || Regional languages: Over 700 languages || Currency: Indonesian rupiah

Daily Current Affairs: 9 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2Dec.-3Dec.-4Dec.-5
Dec.-6Dec.-7Dec.-8Dec.-9

Daily Current Affairs 9 December 2018 Current Affairs Quiz 9 December 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img