Current Affairs Quiz 1 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 February 2018

Daily Current Affairs 1 February 2018

Question 1:Union Budget 2018 was presented by ___
A. Prime Minister
B. Finance Minister
C. Vice-President
D. Home Minister

Answer and Explanation

Answer: B

Union Budget 2018 was presented by the Finance Minister.

Question 2: Who’s the Finance Minister of India?
A. Narendra Modi
B. Arun Jaitley
C. Rajnath Singh
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Arun Jaitley is the Finance Minister of India.

Question 3:Govt has projected fiscal deficit at __ % of GDP for 2018-19
A. 3.1
B. 3.2
C. 3.3
D. 3.5

Answer and Explanation

Answer: C

Govt projects fiscal deficit at 3.3% of GDP for 2018-19

Question 4: Tax rate for corporate firms with Rs.250 cr turnover was previously at__
A. 20%
B. 25%
C. 30%
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Tax rate for corporate firms with Rs.250 cr turnover was previously at 30%.

Question 5:Who has been awarded 3rd place in U-19 Cricket World Cup?
A. Pakistan
B. Afghanistan
C. US
D. England

Answer and Explanation

Answer: A

Pakistan is awarded 3rd place in U-19 Cricket WC.

Question 6: Aleksandr Matsegora is an envoy to __ from Russia.
A. N Korea
B. S Korea
C. India
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

Aleksandr Matsegora is an envoy to N Korea from Russia.

Question 7:Which of the following will give aid to Palestine?
A. SAARC
B. ASEAN
C. European Union
D. G-8

Answer and Explanation

Answer: C

EU will extend aid to Palestine.

Question 8:_______ has become expensive after Budget 2018
A. Mobie Phone
B. Gold
C. Silver
D. All of the above

Answer and Explanation

Answer: D

In electronics, mobile phones, television sets, smart watches and other wearable devices have become more expensive.In precious metals, both gold and silver have become costlier.

Question 9: ____ approves ban on local ivory trading by 2021
A. China
B. US
C. Japan
D. Hong Kong

Answer and Explanation

Answer: D

Hong Kong approves ban on local ivory trading by 2021.

Question 10: India will face ___ in U-19 WC finals.
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. Australia
D. England

Answer and Explanation

Answer: C

India will face Australia in U-19 WC finals.

Daily Current Affairs: 1 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12
Feb-13Feb-14Feb-15Feb-16
Feb-17Feb-18Feb-19Feb-20
Feb-21Feb-22Feb-23Feb-24
Feb-25Feb-26Feb-27Feb-28

Daily Current Affairs 1 February 2018 Current Affairs Quiz February 1 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]