Content Ad 002

Current Affairs Quiz 1 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 February 2019

Question 1: Who is the CEO of CEO of Coca-Cola?
A. James Quincey
B. Asa Griggs
C. Homes Candler
D. Alison Brittain

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: James Quincey || Founder: Asa Griggs Candler || Subsidiaries: Minute Maid, Costa Coffee, Energy Brands.

Question 2: Where is the headquarter of Broadcast Audience Research Council India Media company?
A. Chennai
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Mumbai || Founded: 2010 || Key people: Punit Goenka (Chairman) Partho Dasgupta (CEO) Romil Ramgarhia (COO) || Subsidiary: Meterology Data Private Limited

Question 3: What is the currency of Israel?
A. Peso
B. Baht
C. Dinar
D. Shekel

Answer and Explanation

Answer: D

Israel Capital: Jerusalem, Currency: Israeli new shekel.

Question 4: What is the Capital of Maldives?
A. Male
B. Maldivian
C. Maldives CIty
D. Solih

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Malé || Currency: Maldivian rufiyaa || President: Ibrahim Mohamed Solih || Continent: Asia

Question 5: WhatsApp has announced the ‘Startup India-WhatsApp Grand Challenge’ in which top five start-ups will be receiving a total grant of __________.
A. $ 300000
B. $ 350000
C. $ 250000
D. $ 200000

Answer and Explanation

Answer: C

WhatsApp has announced the ‘Startup India-WhatsApp Grand Challenge’ in which top five start-ups will be receiving a total grant of $250000.

Question 6: PV Sindhu has been appointed as the brand ambassador of ___________.
A. PNB GetLife
B. PNB NetLife
C. PNB MetLife
D. PNB MatLife

Answer and Explanation

Answer: C

PV Sindhu has been appointed as the brand ambassador of PNB MetLife. PNB MetLife :- Headquarters: Mumbai || CFO: Niraj Shah || Founded: 2001 || Subsidiary: MetLife India Insurance Company Pvt. Ltd || Asset Management Arm

Question 7: Who is the CEO of Paytm?
A. Vinay Tripathi
B. Vijay Shekhar Sharma
C. Renu Satti
D. Arvind Katija

Answer and Explanation

Answer: C

Paytm :- CEO: Renu Satti || Founder: Vijay Shekhar Sharma || Founded: 2010 || Headquarters: Noida || Parent organization: One97 Communications

Question 8: RBI has allowed three public sector banks: Bank of India, ____________ and Oriental Bank of Commerce, to exit the PCA framework.
A. Bank of Maharashtra
B. Bank of Baroda
C. Canara Bank
D. Indian Bank

Answer and Explanation

Answer: A RBI has allowed three public sector banks: Bank of India, Bank of Maharashtra and Oriental Bank of Commerce, to exit the PCA framework.

Question 9: ________________ beat Punjab Royals 6-3 in the Final to win the Pro Wrestling League season 4.
A. Haryana Magicians
B. Haryana Hurricanes
C. Haryana Hotshots
D. Haryana Hammers

Answer and Explanation

Answer: D

Haryana Hammers beat Punjab Royals 6-3 in the Final to win the Pro Wrestling League season 4.

Question 10: Lt Gen _________ has been appointed as the Director General of NCC.
A. Rajeev Suriwala
B. Rajeev Chopra
C. Rajeev Khandelwal
D. Rajeev Chopada

Answer and Explanation

Answer: B

Lt Gen Rajeev Chopra has been appointed as the Director General of NCC.

Daily Current Affairs: 1 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Daily Current Affairs 1 February 2019 Current Affairs Quiz 1 February 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img