Current Affairs Quiz 10 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 February 2018

Question 1: ____ is the Home Minister of India.
A. Venkaiah Naidu
B. Ram Nath Kovind
C. Rajnath Singh
D. Sushma Swaraj

Answer and Explanation

Answer: C

Rajnath Singh is the Home Minister.

Question 2: Acharya Balkrishna is the CEO of ____
A. Art of living
B. Patanjali
C. Nestle
D. Cadbury

Answer and Explanation

Answer: B

Acharya Balkrishna is the CEO of Patanjali.

Question 3: SBI has posted a quarterly loss for first time in ___ years
A. 11
B. 13
C. 15
D. 17

Answer and Explanation

Answer: D

SBI posts a quarterly loss for first time in 17 years.

Question 4: Who is the 1st Indian PM to visit Palestine ?
A. Atal Bihari Vajpayee
B. Narendra Modi
C. Deve Gowda
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Narendra Modi is the 1st Indian PM to visit Palestine.

Question 5: Who is the chief of AIMIM?
A. Nawaz Sharif
B. Asaduddin Owaisi
C. Mahmoud Abbas
D. Membooba Mufi

Answer and Explanation

Answer: B

Asaduddin Owaisi is the chief of AIMIM.

Question 6: SA cricket team defeated ___ in the 4th match in a six match ODI.
A. England
B. Australia
C. India
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

SA cricket team defeated India in the 4th match in a six match ODI.

Question 7:World T20 was hosted by __ in 2016.
A. Sri Lanka
B. Australia
C. India
D. England

Answer and Explanation

Answer: C

World T20 was hosted by India in 2016.

Question 8: Recently Twin mosque blasts took place in ____
A. Lebanon
B. Libya
C. Syria
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: B

Twin mosque blasts took place in Libya

Question 9: Modi will visit __ in his 3-nation visit
A. Libya
B. Russia
C. China
D. Oman

Answer and Explanation

Answer: D

Modi will visit Oman in his 3-nation visit.

Question 10: The govt announced a cut in the tax rate for MSMEs from 30% to __
A. 25%
B. 20%
C. 18%
D. 15%

Answer and Explanation

Answer: A

The govt announced a cut in the tax rate for MSMEs from 30% to 25%.

Daily Current Affairs: 10 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12

Daily Current Affairs 10 February 2018 Current Affairs Quiz February 10 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]