Current Affairs Quiz 10 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 February 2019

Question 1: Who is the CM of Uttarkhand?
A. Trivendra Singh Rawat
B. Anurag Thakur
C. Jai Ram Thakur
D. Harish Rawat

Answer and Explanation

Answer: A

Trivendra Singh Rawat is an Indian politician and is the eighth and current Chief Minister of Uttarakhand. Rawat was a member of the Rashtriya Swayamsevak Sangh from 1979 to 2002 and held the post of organizing secretary of the Uttarakhand region, and later the state, after its formation in 2000.

Question 2: Who is the chairperson of SBI?
A. Ranjish Kumar
B. Rajnish Kumar
C. Rajni Kumar
D. Rajesh Kumar

Answer and Explanation

Answer: B

State Bank Of India: – Chairperson: Rajnish Kumar || Headquarters: Mumbai || Founded: 1 July 1955

Question 3: ICC Cricket World Cup 2019 Scheduled to be hosted by __________ from 30th May to 14th July 2019.
A. England and Wales
B. England and Ireland
C. England and Iceland
D. England and Northern Ireland

Answer and Explanation

Answer: A

ICC Cricket World Cup 2019 Scheduled to be hosted by England and Wales from 30th May to 14th July 2019.

Question 4: ‘Zero Fatality Corridor’ (ZFC) launched by ______________ Govt. means to assess the cause for crashes on the outer ring road stretch between Burari and Bhalaswa Chowk.
A. Delhi
B. Punjab
C. Haryana
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: A

‘Zero Fatality Corridor’ (ZFC) launched by Delhi Govt. means to assess the cause for crashes on the outer ring road stretch between Burari and Bhalaswa Chowk.

Question 5: Mobile App ‘DigiCop’ by _________ Police can help people to track the status of stolen two-wheelers and cell phones.
A. Bangalore
B. Mumbai
C. Chennai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

Mobile App ‘DigiCop’ by Chennai Police can help people to track the status of stolen two-wheelers and cell phones.

Question 6: PM Modi has launched the DD ____________ Channel in Itanagar.
A. Aruna Prabhu
B. Arun Prabhu
C. Arun Prabha
D. Aruna Prabha

Answer and Explanation

Answer: C

PM Modi has launched the DD ‘Arun Prabha’ Channel in Itanagar.

Question 7: Sahapedia with ______________ has organised the 2nd edition of India Heritage Walk Festival (IHWF) 2019.
A. UNSC
B. UNICEF
C. UNESCO
D. UNDA

Answer and Explanation

Answer: C

Sahapedia with UNESCO has organised the 2nd edition of India Heritage Walk Festival (IHWF) 2019.

Question 8: _______________ will be honoured with Lifetime Achievement Award by the Academy of Canadian Cinema and Television.
A. Deepika Mehta
B. Deepak Mehta
C. Deepa Mehta
D. Deep Mehta

Answer and Explanation

Answer: C

Deepa Mehta will be honoured with Lifetime Achievement Award by the Academy of Canadian Cinema and Television.

Question 9: _______________ has been appointed as the CEO of Fortis Healthcare.
A. Ashutosh Porwal
B. Ashutosh Raghuvanshi
C. Ritesh Raghuvanshi
D. Ritesh Porwal

Answer and Explanation

Answer: B

Ashutosh Raghuvanshi has been appointed as the CEO of Fortis Healthcare.

Question 10: India has test-fired Helina, a helicopter-launched version of the Nag anti-tank guided missile at Balasore District of ___________.
A. Andhra Pradesh
B. Odisha
C. Tamil Nadu
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

India has test-fired Helina, a helicopter-launched version of the Nag anti-tank guided missile at Balasore District of Odisha.

Daily Current Affairs: 10 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11Feb.-12Feb.-13Feb.-14Feb.-15
Feb.-16Feb.-17Feb.-18Feb.-19Feb.-20
Feb.-21Feb.-22Feb.-23Feb.-24Feb.-25
Feb.-26Feb.-27Feb.-28

Daily Current Affairs 10 February 2019 Current Affairs Quiz 10 February 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest