Current Affairs Quiz 10 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 10 February 2020

Question 1:National Deworming Day is being observed on _____________ across India.
A. 10 February
B. 11 February
C. 12 February
D. 13 February

Answer and Explanation

Answer: A

National Deworming Day is being observed on 10 February across India. The day aims at eradicating intestinal worms also known as Soil-Transmitted Helminths (STH), among children in the age group of 1-19 years.

Question 2:Madhya Pradesh Governor LaljiTandon has inaugurated HunarHaat in _____________.
A. Bhopal
B. Indore
C. Jabalpur
D. Gwalior

Answer and Explanation

Answer: B

Madhya Pradesh Governor LaljiTandon has inaugurated HunarHaat in Indore.

Question 3:___________ Metro Rail has become second largest metro network after Delhi Metro Rail in India covering 69.2 km.
A. Hyderabad
B. Kolkata
C. Mumbai
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: A

Hyderabad Metro Rail has become second largest metro network after Delhi in India covering 69.2 km.

Question 4:_____________ has been proclaimed on February 10 of each year since 2019 by the General Assembly of the United Nations on December 20, 2018.
A. World Pulses Day
B. World Rice Day
C. World Wheat Day
D. World Tea Day

Answer and Explanation

Answer: A

World Pulses Day has been proclaimed on February 10 of each year since 2019 by the General Assembly of the United Nations on December 20, 2018.

Question 5:The ____________ film Parasite led the ceremony with four awards at the 92nd Academy Awards ceremony, including Best Picture, becoming the first film not in the English language to do so
A. South Korean
B. North Korean
C. Chinese
D. Japanese

Answer and Explanation

Answer: A

The South Korean film Parasite led the ceremony with four awards at the 92nd Academy Awards ceremony, including Best Picture, becoming the first film not in the English language to do so

Question 6:Indian Government and _____________have launched India-Central Asia Business Council.
A. NIOS
B. NASSCOM
C. FICCI
D. CCI

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Government and Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry have launched India-Central Asia Business Council.

Question 7:LinkedIn CEO ___________ is stepping down as CEO after 11 years of service.
A. Konstantin Guericke
B. Reid Hoffman
C. Jeff Weiner
D. Jean-Luc Vaillant

Answer and Explanation

Answer: C

LinkedIn CEO Jeff Weiner is stepping down as CEO after 11 years of service.

Question 8:____________ has offered to extend a $3 billion loan to Andhra Pradesh for development projects.
A. AIIB
B. ADB
C. WB
D. IMF

Answer and Explanation

Answer: A

Asian Infrastructure Investment Bank has offered to extend a $3 billion loan to Andhra Pradesh for development projects.

Question 9:Bangladesh has defeated India and won the ICC U-19 Cricket World Cup 2020 in ____________.
A. South Africa
B. England
C. Australia
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: A

Bangladesh has defeated India and won the ICC U-19 Cricket World Cup 2020 in South Africa.

Question 10: The Davis Cup is the premier international team event in men’s ___________.
A. table tennis
B. tennis
C. badminton
D. football

Answer and Explanation

Answer: B

The Davis Cup is the premier international team event in men’s tennis. It is run by the International Tennis Federation and Kosmos Holding and is contested annually between teams from competing countries in a knock-out format.

Daily Current Affairs: 10 February

Daily Current Affairs 10 February 2020 Current Affairs Quiz 10 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest