Current Affairs Quiz 11 February 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 February 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 February 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 February 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 11 February 2019

Question 1:_________ is the present Governor of Jammu & Kashmir.
A. Satya Pal Malik
B. Ram Naik
C. NN Vohra
D. Amogh Jamir

Answer and Explanation

Answer: A

Satya Pal Malik is the present Governor of Jammu & Kashmir.

Question 2:What is the capital of Marshall Islands?
A. Hilda
B. Majuro
C. Hilda
D. Marshallian

Answer and Explanation

Answer: B

Marshall Islands :- President – Hilda Hilda || Capital – Majuro || Currency – US Dollar

Question 3:PM Modi has unveiled a statue of last ruler of __________, Maharaja Bir Bikram Kishore Manikya.
A. Mizoram
B. Manipur
C. Tripura
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: C

PM Modi has unveiled a statue of last ruler of Tripura, Maharaja Bir Bikram Kishore Manikya.

Question 4:Exercise ____________ is a multinational maritime exercise with 46 nations participants, has started at Pakistan Navy Dockyard, Karachi.
A. AMAN-19
B. AMEEN-19
C. SHAHIN-19
D. NASIR-19

Answer and Explanation

Answer: A

Exercise ‘AMAN-19’ is a multinational maritime exercise with 46 nations participants, has started at Pakistan Navy Dockyard, Karachi.

Question 5:Group of Ministers (GoM) has recommended __________ GST for under construction properties and _______ GST for affordable housing sector without input tax credit.
A. 3% and 5%
B. 5% and 3%
C. 5% and 12%
D. 12% and 5%

Answer and Explanation

Answer: B

Group of Ministers (GoM) has recommended 5% GST for under construction properties and 3% GST for affordable housing sector without input tax credit.

Question 6:What is the current Bank rate?
A. 6.00%
B. 6.50%
C. 6.75%
D. 6.25%

Answer and Explanation

Answer: C

Governor: Shaktikanta Das || Bank rate: 6.75% || Interest on reserves: 4.00% (market determined) || President: Shaktikanta Das || Headquarters: Mumbai || Subsidiary: National Housing Bank.

Question 7:__________ has signed an agreement with ‘Invest India’ to promote foreign investments in the country and Indian’s investments in abroad.
A. ICICI
B. ICSI
C. ICAI
D. ICAR

Answer and Explanation

Answer: C

ICAI has signed an agreement with ‘Invest India’ to promote foreign investments in the country and Indian’s investments in abroad.

Question 8:_________ has been designated as new Union Sports Secretary.
A. Radheyshyam Julaniya
B. Radheyshyam Pyarelal
C. Radheyshyam Pansari
D. Radheyshyam Golana

Answer and Explanation

Answer: A

Radheyshyam Julaniya has been designated as new Union Sports Secretary.

Question 9:Great Indian Bustard has been named as the mascot for the ____________ Conference of Parties (COP) of the UN Convention on the Conservation of Migratory Species.
A. 13th
B. 12th
C. 15th
D. 19th

Answer and Explanation

Answer: A

Great Indian Bustard has been named as the mascot for the 13th Conference of Parties (COP) of the UN Convention on the Conservation of Migratory Species.

Question 10:PM Modi laid the foundation stone of the Sela Tunnel Project with a cost Rs. 687 crore in _____________.
A. Nagaland
B. Arunachal Pradesh
C. Assam
D. Manipur

Answer and Explanation

Answer: B

PM Modi laid the foundation stone of the Sela Tunnel Project with a cost Rs. 687 crore in Arunachal Pradesh.

Daily Current Affairs: 11 February

General Knowledge Tests for February-2019
Happy Learning!
Feb.-1Feb.-2Feb.-3Feb.-4Feb.-5
Feb.-6Feb.-7Feb.-8Feb.-9Feb.-10
Feb.-11

Daily Current Affairs 11 February 2019 Current Affairs Quiz 11 February 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest