Current Affairs Quiz 11 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 11 February 2020

Question 1:Under ‘Ude Desh Ka Aam Nagrik’ (UDAN), Ministry of Civil Aviation has operationalized the first ever helicopter services in __________.
A. Uttarakhand
B. Punjab
C. Maharashtra
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

Under ‘Ude Desh Ka Aam Nagrik’ (UDAN), Ministry of Civil Aviation has operationalized the first ever helicopter services in Uttarakhand.

Question 2:Union Minister of State for Environment, Forest and Climate Change _____________ stated that Government of India has launched National Clean Air Programme (NCAP) as a national level strategy to tackle the air pollution.
A. Prakash Javadekar
B. Babul Supriyo
C. Piyush Goyal
D. Suresh Prabhu

Answer and Explanation

Answer: B

Union Minister of State for Environment, Forest and Climate Change Babul Supriyo stated that Government of India has launched National Clean Air Programme (NCAP) as a national level strategy to tackle the air pollution.

Question 3:___________ Government has launched Mukhyamantri Parivar Samridhi Yojna.
A. Himachal Pradesh
B. Bihar
C. Odisha
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: D

Haryana Chief Minister Manohar Lal has launched Mukhyamantri Parivar Samridhi Yojna.

Question 4:The International Day of Women and Girls in Science is the ______________, by resolution of the United Nations General Assembly on 22 December, 2015.
A. 11th February
B. 12th February
C. 13th February
D. 14th February

Answer and Explanation

Answer: A

The International Day of Women and Girls in Science is the 11th day of February, by resolution of the United Nations General Assembly on 22 December, 2015.

Question 5:___________ has appointed diplomat Philip Barton as its High Commissioner to India replacing Dominic Asquith.
A. UK
B. USA
C. France
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: A

UK has appointed diplomat Philip Barton as its High Commissioner to India replacing Dominic Asquith.

Question 6:The 33rd edition of annual African Union Summit 2020 has concluded in _____________.
A. Awassa
B. Mogadishu
C. Addis Ababa
D. Nairobi

Answer and Explanation

Answer: C

The 33rd edition of annual African Union Summit 2020 has concluded in Addis Ababa.

Question 7:____________ had accepted Chief Executive Tidjane Thiam’s resignation following a spying scandal.
A. UBS
B. Deutsche Bank
C. Credit Suisse
D. DBS

Answer and Explanation

Answer: C

Credit Suisse had accepted Chief Executive Tidjane Thiam’s resignation following a spying scandal.

Question 8:Amazon will set up two data centers in _____________ with USD 1.6 billion investment.
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: A

Amazon will set up two data centers in Telangana with USD 1.6 billion investment.

Question 9:Chief National Badminton Coach _____________ was honoured with Coaches lifetime achievement award by International Olympic Committee.
A. Pullela Gopichand
B. Prakash Padukone
C. Parupalli Kashyap
D. Syed Modi

Answer and Explanation

Answer: A

Chief National Badminton Coach Pullela Gopichand was honoured with Coaches lifetime achievement award by International Olympic Committee.

Question 10:The 6th edition of industrial exhibition ‘Engiexpo 2020’ will be organised in _________, Gujarat.
A. Surat
B. Vadodara
C. Gandhinagar
D. Ahmadabad

Answer and Explanation

Answer: B

The 6th edition of industrial exhibition ‘Engiexpo 2020’ will be organised in Vadodara, Gujarat.

Daily Current Affairs: 11 February

Daily Current Affairs 11 February 2020 Current Affairs Quiz 11 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest