Current Affairs Quiz February 12 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz February 12 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz February 12 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz February 12 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 February 2018

Question 1:How many times has Serena Williams won a Grand Slam ?
A. 22
B. 23
C. 24
D. 25

Answer and Explanation

Answer: B

Serena Williams is 23-times Grand Slam champion.

Question 2:Who won the Vedanta Indian Open Squash recently?
A. Saurav Ghoshal
B. Gaurav Tyagi
C. Rohan Ghosh
D. Vikram Rao

Answer and Explanation

Answer: A

Saurav Ghoshal won the Vedanta Indian Open Squash by defeating Nicolas Mueller. Its his second title in Squash in four months.

Question 3:Who was the First Asian to swim across seven oceans?
A. Saurav Hedge
B. K. Gopal
C. Rohan More
D. Shailendra Kamat

Answer and Explanation

Answer: C

Rohan More is the First Asian to swim across seven oceans. With this, More becomes only the ninth person in the world to complete it.

Question 4:How many MoUs have been signed between India and Oman during PM Modi’s visit?
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

Answer and Explanation

Answer: D

India and Oman have signed eight MoUs in different areas during PM Modi’s maiden visit to the Gulf nation in the fields of defence, health and tourism.

Question 5:How much percent of the total polluted water comes flowing into the river Ganga from these ten cities which are included in 10 city-plan?
A. 50%
B. 55%
C. 65%
D. 75%

Answer and Explanation

Answer: C

65% of the total polluted water comes flowing into the river Ganga from the ten cities. A plan to check the flow of sewer water into the river Ganga has been drafted by Center by installing sewage treatment plants(STP) in 10 major cities

Question 6:In which country the event ‘Battle of Oranges’ was organised?
A. Spain
B. Italy
C. Denmark
D. Sweden

Answer and Explanation

Answer: B

The event ‘Battle of Oranges’ was organized in the Italian town Ivrea. It is a reenactment of a rebellion against tyrannical lords who ruled Ivrea in the middle ages

Question 7:Who is currently operating International Space station on behalf of NASA?
A. SpaceX
B. Orbital TMK
C. Space 90
D. Boeing

Answer and Explanation

Answer: D

The ISS is currently operated by Boeing on behalf of US space agency NASA.

Question 8:Which rank was secured by India in World Bank’s Ease of Doing Business index 2018?
A. 100
B. 123
C. 131
D. 142

Answer and Explanation

Answer: D

India ranked 100th in the World Bank’s Ease of Doing Business index.

Question 9:To which country does Ikea, a furniture giant company which recently opened distribution center in Pune, belong?
A. Sweden
B. Denmark
C. Switzerland
D. Norway

Answer and Explanation

Answer: A

Ikea is Swedish furniture giant which has opened a distribution center in Pune.

Question 10:Who is the Chief of International Monetary Fund(IMF)?
A. Tim Cook
B. Thomas Fitzgerald
C. Christine Lagarde
D. Caroline Williams

Answer and Explanation

Answer: C

Christine Lagarde is the Chief of International Monetary Fund(IMF).

Daily Current Affairs: 12 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12

Daily Current Affairs 12 February 2018 Current Affairs Quiz February 12 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest