Current Affairs Quiz 12 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 12 February 2020

Question 1:Book titled ‘A Child of Destiny’ is an autobiography penned by Prof. K. Ramakrishna Rao, was released by ____________.
A. Vice President
B. President
C. Home Minister
D. Prime Minister

Answer and Explanation

Answer: A

Book titled ‘A Child of Destiny’ is an autobiography penned by Prof. K. Ramakrishna Rao, was released by Vice President M Venkaiah Naidu.

Question 2:The first-ever hornbill festival in ______________ has begun with an aim to raise awareness among people for bird conservation.
A. Assam
B. Tripura
C. Sikkim
D. Manipur

Answer and Explanation

Answer: B

The first-ever hornbill festival in Tripura has begun with an aim to raise awareness among people for bird conservation.

Question 3:The 23rd edition of National Conference on e-Governance has been held in _____________.
A. Pune
B. Hyderabad
C. Kolkata
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

The 23rd edition of National Conference on e-Governance has been held in Mumbai.

Question 4:India’s first Glass Floor Suspension Bridge will be built across the River Ganga in ______________.
A. Rishikesh
B. Haridwar
C. Varanasi
D. Ayodhya

Answer and Explanation

Answer: A

India’s first Glass Floor Suspension Bridge will be built across the River Ganga in Rishikesh.

Question 5:National Productivity Day is observed on ______________ annually to increase the productivity culture in India.
A. 14 February
B. 13 February
C. 11 February
D. 12 February

Answer and Explanation

Answer: D

National Productivity Day is observed on 12 February annually to increase the productivity culture in India.

Question 6:India and ____________ will conduct the 5th edition of joint military exercise ‘Ajeya Warrior-2020’.
A. China
B. USA
C. UK
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

India and the United Kingdom will conduct the 5th edition of joint military exercise ‘Ajeya Warrior-2020’ in UK.

Question 7:National Institute of Financial Management, __________ will be renamed as ArunJaitley National Institute of Financial Management.
A. Ghaziabad
B. New Delhi
C. Faridabad
D. Gurugram

Answer and Explanation

Answer: C

National Institute of Financial Management, Faridabad will be renamed as ArunJaitley National Institute of Financial Management.

Question 8:The Rs 1 note will have the bilingual signature of ___________, Secretary, Finance Ministry.
A. Atanu Chakraborty
B. Girish Murmu
C. Ashok Lavasa
D. Atul Kumar Jha

Answer and Explanation

Answer: A

The Finance Ministry in a gazette notification, said it will circulate a new Rs 1 note in a pink-green on obverse and reverse in combination with others.

Question 9:Online travel agency _____________’s founder Deep Kalra has stepped down as group Chief Executive Officer.
A. MakeMyTrip
B. GoIBIBO
C. Yatra
D. Ixigo

Answer and Explanation

Answer: A

Online travel agency MakeMyTrip’s founder Deep Kalra has stepped down as group Chief Executive Officer.

Question 10:The National Snooker Championship held in ________, Maharashtra.
A. Mumbai
B. Pune
C. Nagpur
D. Nasik

Answer and Explanation

Answer: B

National Snooker Championship Mens’ Winner: Aditya Mehta. || National Snooker Championship Womens’ Winner: Vidya Pillai.

Daily Current Affairs: 12 February

Daily Current Affairs 12 February 2020 Current Affairs Quiz 12 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest