Current Affairs Quiz 13 February 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 February 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 February 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 February 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 February 2018

Question 1: Which state’s CM is the richest in India ?
A. Telangana
B. Gujarat
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

The CM of Andhra Pradesh is the richest with assets worth Rs.114 cr.

Question 2: Who is the richest man in the world ?
A. Bill Gates
B. Warren Buffet
C. Jeff Bezos
D. Mukesh Ambani

Answer and Explanation

Answer: C

Jeff Bezos is the richest man in the world.

Question 3: Neiphiu Rio is the CM of ___
A. Mizoram
B. Nagaland
C. Manipur
D. Tripura

Answer and Explanation

Answer: B

Neiphiu Rio is the CM of Nagaland.

Question 4: ___unveiled $1.5 tn plan for boosting infrastructure.
A. Vladamir Putin
B. Narendra Modi
C. Donald Trump
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Donald Trump unveiled $1.5 tn plan for boosting infrastructure.

Question 5: Who is the chief of IMF?
A. Antonio Guterres
B. Sui Kyi
C. Christine Lagarde
D. Mehbooba Mufti

Answer and Explanation

Answer: C

Christine Lagarde is the chief on IMF.

Question 6: Abu bakr al-Baghdadi is the chief of ___
A. Taliban
B. ISIS
C. LeT
D. JeM

Answer and Explanation

Answer: B

Abu bakr al-Baghdadi is the chief of ISIS.

Question 7:Which govt has world’s highest spending?.
A. Russia
B. Australia
C. India
D. US

Answer and Explanation

Answer: D

US govt has world’s highest spending.

Question 8: ______ has listd Hafiz Saeed’s JuD a terror outfit
A. Pakistan
B. Libya
C. Syria
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: A

Pakistan lists Hafiz Saeed’s JuD a terror outfit

Question 9: Winter Olympics are being held in ___
A. N Korea
B. Russia
C. China
D. S Korea

Answer and Explanation

Answer: D

Winter Olympics are being held in S Korea.

Question 10: N Korea and S Korea participated together in ___
A. Cricket
B. Ice Hockey
C. Basketball
D. Badminton

Answer and Explanation

Answer: B

N Korea and S Korea combined women’s team participated in Ice Hockey.

Daily Current Affairs: 13 February

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Feb-1Feb-2Feb-3Feb-4
Feb-5Feb-6Feb-7Feb-8
Feb-9Feb-10Feb-11Feb-12
Feb-13

Daily Current Affairs 13 February 2018 Current Affairs Quiz February 13 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]