Current Affairs Quiz 13 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 13 February 2020

Question 1:National Water Conference will be held in _______.
A. Bhopal
B. Indore
C. Jabalpur
D. Gwalior

Answer and Explanation

Answer: A

National Water Conference will be held in Bhopal.

Question 2:International Hockey Federation has named Indian striker __________ as 2019 FIH Women’s Rising Star of Year.
A. Deep Grace Ekka
B. Lalremsiami
C. Vandana Katariya
D. Gurjit Kaur

Answer and Explanation

Answer: B

International Hockey Federation has named Indian striker Lalremsiami as 2019 FIH Women’s Rising Star of Year.

Question 3:_______________ has been awarded Banking Technology Awards 2020 instituted by the Indian Bank’s Association.
A. South Indian Bank
B. Indian Bank
C. Federal Bank
D. Karnataka Bank

Answer and Explanation

Answer: A

South Indian Bank has been awarded Banking Technology Awards 2020 instituted by the Indian Bank’s Association.

Question 4:Prasar Bharati chairman ____________ has retired from his position.
A. A Shrayans
B. Ashu Suyesh
C. Ashu Suresh
D. A Surya Prakash

Answer and Explanation

Answer: D

Prasar Bharati chairman A Surya Prakash has retired from his position.

Question 5:The financial services app for smart-phone brand Realme ‘RealmePaySa’ has drafted a pact with NPCI and _______________ to conduct UPI hackathon.
A. HDFC Bank
B. ICICI Bank
C. Axis Bank
D. Kotak Bank

Answer and Explanation

Answer: A

The financial services app for smart-phone brand Realme ‘RealmePaySa’ has drafted a pact with NPCI and HDFC Bank to conduct UPI hackathon.

Question 6:_____________ motorcycle company Ducati appoints Bipul Chandra as Managing Director of India operations.
A. French
B. German
C. Italian
D. British

Answer and Explanation

Answer: C

Italian motorcycle company Ducati appoints Bipul Chandra as Managing Director of India operations.

Question 7:World Health Organization has mentioned the official name for the disease caused by the new coronavirus is ________________.
A. Covir-2019
B. Covirus-2019
C. Covid-2019
D. Coicorona-2019

Answer and Explanation

Answer: C

World Health Organization has mentioned the official name for the disease caused by the new coronavirus is Covid-2019.

Question 8:World Radio Day 2020 will be held on ___________ around the world.
A. 13 February
B. 14 February
C. 15 February
D. 16 February

Answer and Explanation

Answer: A

World Radio Day 2020 will be held on Thursday 13 February around the world.

Question 9:Ground Water Act-2020 has been approved by ___________ Government with an aim to improve the falling groundwater level in the state.
A. Uttar Pradesh
B. Rajasthan
C. Maharashtra
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: A

Ground Water Act-2020 has been approved by Uttar Pradesh Government with an aim to improve the falling groundwater level in the state.

Question 10: World Unani Day has observed every year on 11th February.
A. 14 February
B. 13 February
C. 12 February
D. 11 February

Answer and Explanation

Answer: D

World Unani Day has observed every year on 11th February. This day is celebrated every year to mark the birth anniversary of great Unani scholar and social reformer Hakim Ajmal Khan.

Daily Current Affairs: 13 February

Daily Current Affairs 13 February 2020 Current Affairs Quiz 13 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest