Current Affairs Quiz 14 February 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 February 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 February 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 February 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 14 February 2020

Question 1:The ‘Reading Mission- ________’ has been initiated by the state government to improve reading habit among students.
A. Haryana
B. Punjab
C. Rajasthan
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

The ‘Reading Mission- Haryana’ has been initiated by the state government to improve reading habit among students.

Question 2:National Women’s Day is observed on 13 February every year to mark the birth anniversary of _____________.
A. Annie Besant
B. Sarojini Naidu
C. Vijaya Lakshmi Pandit
D. Padmaja Naidu

Answer and Explanation

Answer: B

National Women’s Day is observed on 13 February every year to mark the birth anniversary of Sarojini Naidu.

Question 3:National Workshop on e-office was inaugurated in New Delhi by Minister of State for Personnel, Public Grievances and Pensions, _________________.
A. Dr Jitendra Singh
B. Kiren Rijiju
C. Jugal Kishore Sharma
D. Shripad Naik

Answer and Explanation

Answer: A

National Workshop on e-office was inaugurated in New Delhi by Minister of State for Personnel, Public Grievances and Pensions, Dr Jitendra Singh.

Question 4:The largest air quality monitoring network of India will be installed in _______________.
A. Mumbai
B. Kolkata
C. Chennai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

The largest air quality monitoring network of India will be installed in Mumbai.

Question 5:____________, Gujarat will host the 13th Conference of Parties (COP) of the Convention on the Conservation of Migratory Species of Wild Animals.
A. Gandhinagar
B. Surat
C. Vadodara
D. Jamnagar

Answer and Explanation

Answer: A

Gandhinagar, Gujarat will host the 13th Conference of Parties (COP) of the Convention on the Conservation of Migratory Species of Wild Animals.

Question 6:British Prime Minister Boris Johnson has named Infosys Co-founder Narayana Murthy’s son-in-law Rishi Sunak as _____________ of United Kingdom.
A. Education Minister
B. Health Minister
C. Finance Minister
D. Defence Minister

Answer and Explanation

Answer: C

British Prime Minister Boris Johnson has named Infosys Co-founder Narayana Murthy’s son-in-law Rishi Sunak as Finance Minister of United Kingdom

Question 7:BIMSTEC Disaster Management Exercise 2020 has started in ______________.
A. Chennai
B. Kolkata
C. Bhubaneswar
D. Vizag

Answer and Explanation

Answer: C

BIMSTEC Disaster Management Exercise 2020 has started in Bhubaneswar, Odisha.

Question 8:FIH Men’s Player of the Year 2019 has been awarded to __________.
A. Manpreet Singh
B. Mandeep Singh
C. Harmanpreet Singh
D. Akashdeep Singh

Answer and Explanation

Answer: A

FIH Men’s Player of the Year 2019 has been awarded to Manpreet Singh.

Question 9:___________ was awarded the ICC Women’s Championship trophy 2020.
A. Australia
B. England
C. South Africa
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: A

Australia was awarded the ICC Women’s Championship trophy 2020.

Question 10:_________ has appointed Srinath Narasimhan as its first CEO.
A. Tata Sons
B. Tata Trusts
C. Tata Communications
D. Tata Teleservices

Answer and Explanation

Answer: B

Tata Trusts has appointed Srinath Narasimhan as its first CEO. Tata Trusts, which own 66% of Tata Sons, were handled by a managing trustee, along with 20 trustees.

Daily Current Affairs: 14 February

Daily Current Affairs 14 February 2020 Current Affairs Quiz 14 February 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest